Gratis verzending vanaf €20

Kapitein op eigen schip | Vaar mee met Doortje en leer over gepieker, gevoelens en gedoe!


Kapitein op eigen schip | Vaar mee met Doortje en leer over gepieker, gevoelens en gedoe!

Vaar mee met Kapitein Doortje over de wereldzeeën en leer over gepieker, gevoelens en gedoe! Doortje heeft op haar reizen mooie ontmoetingen en maakt spannende avonturen mee. In dit verhaal maakt ze vrienden met kikker. Maar Doortjes papegaai Harrie wordt daar jaloers van en zijn gedrag veroorzaakt bijna een ramp...


Doortje lijkt voor niets en niemand bang maar is eigenlijk heel onzeker. Stemmetjes in haar hoofd vragen zich regelmatig af of ze wel de goede beslissing neemt. Soms vind ze haar stemmetje fijn en soms heel irritant. Ze heeft manieren gevonden om meer rust te krijgen in haar hoofd en om dat stemmetje een beetje te kalmeren. Manieren die jou ook kunnen helpen!

Door het verhaal heen vind je soms kaders met daarin een denkvraag of een doevraag. Zo krijgen kinderen (en de voorlezer) manieren aangereikt om flexibeler om te gaan met hun gedachten en emoties.

Kapitein op eigen schip is geschreven met ACT (Acceptance en Commitment Therapy) als inspiratiebron. ACT biedt tools om flexibeler om te gaan met gedachten en emoties. Het verhaal is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud, onderwijsprofessionals, kindertherapeuten en ouders.

 

Kapitein op eigen schip

Vaar mee met Doortje en leer over gepieker, gevoelens en gedoe!
Wendy Koopmans

ISBN 9789085603436 | 80 pagina's | Paperback | 1ste druk

Meer informatie en bestellen

26-06-2024