Gratis verzending vanaf €20

Kapitein op eigen schip

Vaar mee met Doortje en leer over gepieker, gevoelens en gedoe!

Wendy Koopmans  

ISBN 9789085603436 | 80 pagina's | Paperback | 1e druk, 2024

Omschrijving

Is Doortje echt een kapitein met een eigen schip? Ja zeker! Doortje vaart met haar bemanning over de wereldzeeën. En op die reizen heeft ze mooie ontmoetingen en maakt ze spannende avonturen mee. In dit verhaal maakt ze vrienden met Kikker. Dat wekt de jaloezie op van Harrie, Doortjes papegaai. Zijn gedrag veroorzaakt bijna een ramp, maar gelukkig komt alles toch nog goed en komen ze allemaal veilig aan in New York.

Doortje lijkt voor niets en niemand bang maar is eigenlijk heel onzeker. Stemmetjes in haar hoofd vragen zich regelmatig af of ze wel de goede beslissing neemt, ze voelt zich rusteloos, maakt zich zorgen. Doortje vindt haar stemmetje soms fijn en soms heel irritant. Ze heeft manieren gevonden om meer rust te krijgen in haar hoofd en om dat stemmetje een beetje te kalmeren. Manieren die jou ook kunnen helpen. Regelmatig vind je daarom door het verhaal heen kaders met daarin soms een denkvraag en soms een doevraag die je kunnen helpen om tot rust te komen.

Kapitein op eigen schip is geschreven met ACT (Acceptance en Commitment Therapy) als inspiratiebron. ACT biedt tools om flexibeler om te gaan met gedachten en emoties.

Door middel van vragen en korte, laagdrempelige oefeningen gedurende het verhaal, krijgen kinderen (en de voorlezer) manieren aangereikt om flexibeler om te gaan met hun gedachten en emoties.
Het verhaal is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud, onderwijsprofessionals, kindertherapeuten en ouders. Aan het eind van het verhaal zijn leuke lesideeën en andere inspiratietips te vinden!

'Kapitein op eigen schip is een te gek boek voor een ieder die aan kinderen of leerlingen wil voorlezen. Het verhaal zet de kinderen aan tot denken en tot dialoog over hun gevoelens. Het boek helpt bij de taalontwikkeling bij kinderen door het bedenken en benoemen van hun emoties. Dit boek is een meer dan waardevol instrument in een tijd waar kinderen het zicht op taal en emoties dreigen te verliezen en wij het zicht op het kind. Ik zeg: doen! Vijf sterren voor Doortje.'
Eric van 't Zelfde

'Kapitein op eigen schip biedt een uniek en interactief avontuur waarin kinderen leren omgaan met innerlijke onrust en stress. De denk- en doe-opdrachten verrijken het verhaal en maken kennis met levensvaardigheden toegankelijk. Als onderwijsprofessional zie ik potentieel voor zowel vermaak als educatie, met waardevolle overdraagbare vaardigheden. Een aanrader voor jonge lezers en voorlezers.'
Karim Amghar

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: