Gratis verzending vanaf €20

‘Sterk Meidenwerk’ winnaar HVA research award 2019


‘Sterk Meidenwerk’ winnaar HVA research award 2019

Het onderzoek van Cynthia Boomkens, Judith Metz en Jolanda Sonneveld is bekroond tot het beste HvA onderzoek 2019. Dit is bekend gemaakt tijdens de HvA-onderzoeksdag waar ook prijzen werden uitgereikt voor het beste HvA-onderzoek voor de Stad én het beste bachelor- en mastereindwerk.

Kracht van meiden
Het winnende onderzoek met de titel ‘Sterk meidenwerk’ gaat over het begeleiden van meiden in kwetsbare situaties bij hun identiteitsontwikkeling, zodat zij eigenaar worden over hun eigen leven. De jury prijst het onderzoek om de originaliteit, de creatieve werkvormen, de aansluiting bij de grootstedelijke sociale problematiek en de nauwe samenwerking met verschillende Amsterdamse welzijnsorganisaties en lectoraten. Ook is de jury zeer te spreken over de vertaling van de resultaten naar het handboek ‘Kracht van meiden!’ voor professionals.

Onderzoek voor de stad
Voor het eerst werd dit jaar ook een prijs voor het beste ‘HvA-onderzoek voor de Stad’ uitgereikt. Die prijs werd toegekend aan IDO-laad, Intelligente Datagedreven Optimalisatie van EV-Laadinfrastructuur van lector Robert van den Hoed en Simone Maase. Samen met diverse professionals en vele studenten wordt gekeken naar een effectieve en kostenefficiënte manier van elektrisch rijden voor een duurzame en schone stad. De aansluiting en impact van dit onderzoek op de metropoolregio Amsterdam is volgens de jury uitzonderlijk groot, wat ook te zien is in deze video.

Het beste bacheloreindwerk  
‘Jong leren zwemmen, een advies om het diplomabezit in Amsterdam Zuid-Oost in groep 1 tot en met groep 4 te bevorderen’, is het winnende onderzoek van bachelor-student Nathalie van Hillo van de opleiding Sportkunde, leerroute Sport, Management en Ondernemen. In Zuid-Oost zijn aanzienlijk minder kinderen in het bezit van een zwemdiploma dan in andere delen van Amsterdam en Nederland. Een deel van de aanbevelingen die Nathalie aan het stadsdeel Zuid-Oost heeft, worden momenteel daadwerkelijk geïmplementeerd.

Het beste mastereindwerk
Masterstudent Olga Onrust, masteropleiding Pedagogiek, heeft de prijs voor het beste mastereindwerk binnengehaald met haar onderzoek ‘Maatwerk: Een onderzoek naar de werkzame elementen en voorwaarden voor het werken met maatwerk op het Zuiderlicht College te Amsterdam.’ De jury is onder de indruk van de concrete aanbevelingen die Olga doet voor onderwijsinstellingen zoals Zuiderlicht College die haar leerlingen, ondanks de onderlinge verschillen, de mogelijkheid wil bieden te versnellen, verbreden of verdiepen.

Maatschappelijke impact
Twee jury’s, bestaande uit HvA-lectoren en (docent-)onderzoekers, waren onder de indruk van de maatschappelijke relevante thema’s van de onderzoeken en de originaliteit van de aanpak. Het brede scala aan inzendingen reflecteert de reikwijdte van ons HvA-onderzoek en laat de impact zien van ons onderzoek op het onderwijs, op de samenleving en vooral op de Metropoolregio Amsterdam.

Bron: hva.nl


30-01-2019