Gratis verzending vanaf €20

Handboek Marietje Kessels Project

Weerbaarheidsvergroting bij kinderen van 10 tot 13 jaar

Betty-Ann Blommers   Berendineke Steenbergen  

ISBN 9789088505898 | 136 pagina's | Paperback | 2015 | Geheel herziene uitgave

Omschrijving

Het Marietje Kessels Project is in 1990 in Tilburg van start gegaan als een weerbaarheidsproject voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. Het project bestaat uit een reeks van twaalf seksespecifieke lessen. Het doel van het project is het vergroten van de weerbaarheid van kinderen. Om zo de kans te verkleinen dat zij slachtoffer worden van machtsmisbruik en/of zichzelf schuldig (gaan) maken aan grensoverschrijdend gedrag. Vormen van machtsmisbruik die in de training aan de orde komen zijn bijvoorbeeld groepsdruk, pesten, internetveiligheid en kindermishandeling.

Het Marietje Kessels Project vindt op andere plekken in heel Nederland navolging.

Deze compleet herziene uitgave van het boek sluit aan bij de wijze waarop het programma tegenwoordig uitgevoerd wordt: Marietje Kessels 2.0! Kenmerkend zijn de actieve en speelse werkvormen die aansluiten bij de leefwereld van de kinderen en de hedendaagse vormen van grensoverschrijdend gedrag. In de lessen wordt ingegaan op meerdere aspecten van machtsmisbruik. Het boek geeft inzicht in de opzet, randvoorwaarden en onderbouwing van het project.

Kortom: een boek dat in de kast van iedere weerbaarheidstrainer én betrokkene bij het programma in de kast hoort te staan!


Voor meer informatie over het Marietje Kessels Project gaat u naar de website www.marietjekessels.com

Hier kunt u ook terecht voor informatie of het bestellen van de dvd 'Kindermishandeling. Wat is het en hoe kun je het stoppen?' en het weerbaarheidsschriftje.