Werken met Cirkels van Nabijheid
€ 85,00

Werken met Cirkels van Nabijheid

Nynke Biegel-Slappendel   Wolanda Werkman  

ISBN 9789088509766 | Paperback | 1ste druk | 2020

Omschrijving

Deze methodiekdoos bestaat uit het handboek Cirkels van Nabijheid, Hoe dicht kom jij bij mij?, de magnetische cirkel en de bijbehorende cirkel-figuren. Met de inhoud ervan kunnen leerkrachten in het speciaal onderwijs, therapeuten en andere professionals die werken met kinderen met een beperking en hun ouders de methodiek inzetten. Cirkels van Nabijheid is een heldere methode die kinderen met een beperking op weg helpt naar autonomie.

Het boek biedt na een uitgebreide casus een theoretische onderbouwing van de methodiek. Daarmee leren kinderen in tien bijeenkomsten met een speelse opzet onderscheid te maken tussen mensen die heel nabij mogen komen en mensen die verder van hen af staan. Ook leren ze wat privacy, intimiteit, seksuele ontwikkeling en voor jezelf opkomen inhoudt.

Nynke Biegel-Slappendel, logopediste en Wolanda Werkman, psycholoog, werken beiden in de kinderrevalidatie. Samen ontwikkelden zij het cirkel-idee tot een behandeling die gebaseerd is op drie cirkels – die van onbekenden, bekenden en intimi. Door het succes ervan is Cirkels van Nabijheid uitgegroeid tot een prijswinnende lesmethode voor groepen kinderen in het speciaal onderwijs.