Gratis verzending vanaf €20

Gemakkelijk opvoeden

Tips en tricks voor ouders van basisschoolkinderen

Francine Jellesma  

ISBN 9789085601210 | 160 pagina's | Paperback | 1e druk, 2021

Omschrijving

Opvoeden doe je vaak op gevoel, je intuïtie vertelt je wat je moet doen. Tegelijkertijd is opvoeden soms ook heel bewust. Je hebt bijvoorbeeld ideeën over wat je je kinderen echt graag mee wilt geven of je hebt ervaringen die jij jouw kinderen wilt besparen.

Een ding is zeker: er zijn verschillen tussen ouders in hun ideeën over opvoeding. Niemand kan een ander dan ook vertellen hoe die zijn kind moet opvoeden. Dat hangt af van de persoonlijkheid van de ouders en de kinderen, van de normen en waarden binnen het gezin en van de specifieke omstandigheden.

De tips en tricks bieden aanknopingspunten om met kinderen gemakkelijker te communiceren over uiteenlopende zaken als: Hoe voorkom ik dat mijn kind verkeerde dingen doet door groepsdruk? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind gezellig meedoet met het gezin? Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind voldoende beweegt? Hoe leer je je kind zich aan te passen aan verschillende situaties?      

Sommige dingen doe je wellicht zelf al lang; aan andere dingen had je nog niet gedacht.

Dit boek is specifiek voor de basisschoolleeftijd, van ongeveer vier tot en met ongeveer twaalf jaar oud. De adviezen sluiten aan op hun belevingswereld: op wat zij wel en niet kunnen begrijpen, wat voor hen belangrijk is, welke vaardigheden ze hebben.

Francine Jellesma studeerde kinderpsychologie, promoveerde daarna binnen de kinderpsychologie en maakte vervolgens de overstap naar pedagogiek. Zij probeert een brug te slaan tussen theorie en praktijk. Zij vertaalt wat er uit de wetenschap naar voren komt in gemakkelijkere taal en met concrete voorbeelden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over dit onderwerp


Gerelateerde video