Gratis verzending vanaf €20

Samen hart werken

Voor team- en organisatieontwikkeling

Wiep Staal  

ISBN 9789085602712 | 96 Pagina's | Paperback | 1ste druk

Omschrijving

Ben jij een hartwerker? Hartwerkers zijn hard nodig in hedendaagse werksituaties waar wordt samengewerkt. De hedendaagse werksituatie moet flexibel zijn. De toekomst en de dagelijkse praktijk is minder voorspelbaar. Dit komt door onrust in de wereld, een pandemie, personeelstekorten, werkdruk en de complexiteit waar organisaties mee kampen. Medewerkers en teams worden gevraagd om hard te werken.

Alleen hard werken, helpt niet om met werkdruk en gestelde werkeisen om te gaan en tevreden personeel te behouden. De weg is samen hart werken bij de uitdagingen die de organisatie tegenkomt. Medewerkers die samen hart werken, ervaren meer eenheid, verbinding en werkplezier.

In dit boek beschrijf Wiep Staal het gedrag van hartwerkers, de nieuwe professionals van deze tijd. Hoe ze zich gedragen in teams, hun gedrevenheid, kenmerken, eigenschappen en vaardigheden. Op welke manier zij een bijdrage leveren in de teamontwikkeling en een belangrijke rol spelen bij organisatieontwikkeling. Aandachtpunten voor deze organisatieontwikkeling zijn in dit boek te lezen. Bestaande theorieën worden gekoppeld aan samenwerkingsuitdagingen, behoeften van medewerkers en ontplooiingskansen.

Veel teamcoachingstools worden beschreven. Zij introduceert hierbij een nieuw ‘Zes E’s’ model. Deze benodigde zes E’s zijn: Eenheid, Evenwicht, Enthousiasme, Energie, Eerlijkheid en Eigenaarschap. Bij elke zes E’s licht zij vier aspecten toe. Hierdoor wordt er ook praktisch met de zes E’s gewerkt.

Dit boek is geschreven voor de lezer die geïnteresseerd is in de nieuwe professional ‘Hartwerkers’, team- en organisatieontwikkeling. Met het model ‘De zes E’s’ in handen kan teambegeleiding en organisatieverandering worden ingezet. Of beleid worden gemaakt. Teams en organisaties komen in beweging, zijn wendbaar en versterken samenwerking. Met een warm en open hart.

Wiep Staal heeft zeventig teams gecoacht in de welzijn- en gezondheidszorg en het onderwijs. Zij is onderwijsmanager, docent, supervisor en (team)coach.