Gratis verzending vanaf €20

Ella Egel is weg

Met illustraties van Juliette de Wit

Joke de Jonge  

ISBN 9789085603474 | 40 pagina's | Hardcover | 1ste druk

Omschrijving

Het is heel warm in de tuin.
Er is al heel lang geen regen.
Dan zien Kim en Mark een egel.
Maar er is weinig eten voor haar.
Want er zijn geen wormen en torren.
Ze noemen de egel Ella.
Ze geven haar eten en water.
Maar op een dag is Ella weg.


Wat is een prentenleesboek?
Misschien is het even wennen om in een prentenboek tekst uit een leesboekje aan te treffen? Die combinatie is bewust gekozen, omdat beelden kinderen heel snel aanspreken. De losse woorden erbij prikkelen hen om spelenderwijs aan het lezen te slaan. En omdat de meeste jonge kinderen van herhaling houden, kunnen zij al snel de hele tekst zelf lezen. 

Dit boek is voor beginnende lezers en voor fans van prentenboeken. (Sluit aan bij AVI3)

De vorm van een prentenleesboek helpt jonge nieuwkomers om spelenderwijs hun weg te vinden in een nieuwe taal. De opzet is in de praktijk ontwikkeld en helpt om hen snel mee aan de praat en aan het lezen te krijgen. Met de losse woorden zijn korte gesprekjes uit te lokken, het is ook een prentenpraatboek. Voor wie actief is in het nieuwkomersonderwijs of als voorleesvrijwilliger, is er digitaal uitvoerige informatie over hoe je het meeste uit een prentenleesboek kunt halen. Ouders van nieuwkomers en anderen die lezen lastig vinden, kunnen dit boek al snel (voor)lezen door de eenvoudige taal.

Als steun in de rug zijn digitale vertalingen te vinden bij Extra materiaal op deze site en via www.stichtingdejongenieuwkomers.nl in de Materialenbank. Op die twee plekken is allerlei materiaal te vinden voor activiteiten rondom het prentenleesboek.

In deze serie is ook Klaas Konijn is weg en Kat Kaat is weg verschenen. 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: