Gratis verzending vanaf €20

Praktijkboek triple problematiek

Psychische klachten, verslaving en licht verstandelijke beperking

Neomi van Duijvenbode   Joanneke van der Nagel   Robert Didden  

ISBN 9789088508226 | 184 pagina's | Paperback | 2e druk 2021
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Soms passen de problemen van patiënten niet in één vakje: een probleem komt immers zelden alleen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor zogenaamde dubbeldiagnose problematiek, zoals het samengaan van verslaving en andere psychische stoornissen of verslaving bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Maar wat als de problemen nog complexer zijn? Wat als er sprake is van triple diagnose problematiek, oftewel het samengaan van psychische stoornissen, verslaving en een licht verstandelijke beperking? Daarover gaat dit boek.

Veel hulpverleners krijgen te maken met triple diagnose problematiek. Toch is hier nog maar weinig over bekend. Er zijn bijvoorbeeld nog nauwelijks richtlijnen en ook in opleidingen komt het weinig aan bod. De zorg voor patiënten met triple diagnose problematiek vraagt dus veel van hulpverleners.  Dit boek biedt praktische tips en handvatten voor de begeleiding en behandeling van mensen met triple diagnose problematiek. Ook bevat het achtergrondinformatie over het vóórkomen van triple diagnose problematiek, oorzaken ervan en kenmerken van de doelgroep.

Het boek is geschreven voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, jeugdzorg, forensische zorg en maatschappelijke opvang. Maar ook voor huisartsen, praktijkondersteuners, sociale wijkteams en andere professionals die in hun praktijk te maken hebben met mensen met triple problematiek biedt het interessante kennis, inzichten en handvatten.

De auteurs zijn Neomi van Duijvenbode, Joanneke van der Nagel en Robert Didden. Zij werken allen als behandelaar, onderzoeker én docent en verbinden in dit boek wetenschappelijke kennis met praktijkervaring rondom het thema. 

Reviews

"Wat als de problemen van patiënten bijzonder complex zijn? Wat als er sprake is van triple diagnose problematiek, oftewel het samengaan van psychische stoornissen, verslaving en een licht verstandelijke beperking? Daarover gaat dit boek."
- Weliswaar.be (februari/ maart 2020)

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: