In gesprek met het Kaasmonster

Voice Dialogue in de ggz
Voor therapeuten, psychologen en coaches

Robert Stamboliev   Anita Roelands   Gert Haringsma   Henriëtte Deckers  

ISBN 9789085600763 | 236 Pagina's | Paperback | 1e druk, 2021

Omschrijving

Hoe kunnen we de menselijke maat weer terugbrengen in de behandelkamer? De Voice Dialogue methode, ontwikkeld door psychologen echtpaar Dr. Hal & Dr. Sidra Stone leent zich hier perfect voor. Uitgangspunt is dat ieder mens meerdere en vaak tegengestelde kanten of subpersonen in zichzelf heeft. Die kunnen conflicten en stress veroorzaken, maar je kunt er ook mee leren ‘dansen’. Hiervoor is bewustzijnsgroei nodig, de ontwikkeling van een Bewust Ego om onderliggende kwetsbaarheden te leren beschermen,  verzorgen of dragen.

Of het nu gaat om burn-out, verslaving, stemmen horen, SOLK, angst, depressie, trauma, slaapstoornissen of rouw, Voice Dialogue biedt hier handvatten voor. Het boek behandelt per thema zeer levendig beschreven, leerzame en inspirerende praktijkvoorbeelden –zoals die van het kaasmonster. Het biedt de lezer inzicht en schetst de grenzeloze mogelijkheden én effectiviteit in deze counselings- en therapiemethode. Ook geeft het de inspiratie zelf met deze elegante methode aan de slag te gaan.

In gesprek met het Kaasmonster is bedoeld voor psychiaters, psychologen, therapeuten, maar ook ervaringsdeskundigen, therapeutisch werkende coaches en alle andere vaardige begeleiders, die graag hun arsenaal aan therapeutische vaardigheden willen uitbreiden.  

Het boek is geschreven door Robert Stamboliev (psycholoog en grondlegger van Voice Dialogue in Europa), Anita Roelands (Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie en burn-outspecialist), Gert Haringsma (GZ psycholoog NIP/LVVP) en Henriette Deckers (GZ psycholoog, Eerstelijnspsycholoog NIP).

Dit boek legt precies de vinger op de wonde: de behoefte aan menselijkheid in de zorg. Voorbij diagnostische etiketten: bottom-up, creatief en authentiek. Bovendien herkenbaar, vlot en prettig geschreven.’

Prof. dr. Dirk De Wachter, psychiater

‘Laten we niet zoeken naar wat er mis is met ons, maar de verscheidenheid, rijkdom en complexiteit verkennen van de energieën waarover we beschikken; laten we het wonder ontdekken van wie we zijn en van wat er is.’

Sidra Stone, Ph.D., Cocreator Voice Dialogue en de Psychology of Selves / coauteur Embracing Our Selves 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over dit onderwerp