Gratis verzending vanaf €20

Wij zijn een groep

Versterk het groepsgevoel met verrassende opdrachten en spel

Nathalie van Kordelaar   Mirjam Zwaan  

ISBN 9789088502330 | 168 pagina's | Paperback | 4e druk 2019

Omschrijving

Met gevarieerde opdrachten, spel en creativiteit leren kinderen met de training Wij zijn een groep elkaars goede eigenschappen en vaardigheden kennen. Een klas waarin gepest wordt, een die na een vakantie samengevoegd is, of een klas die uit subgroepjes bestaat en kinderen buitensluit wordt hierdoor gestimuleerd om elkaar te helpen en om elkaar positieve feedback te geven. Ook afspraken leren maken, problemen samen oplossen, omgaan met pesten en grenzen aangeven zijn sociale vaardigheden die geoefend worden met als doel de sfeer in de klas te verbeteren.

De training is kort en intensief en kan op ieder moment van het jaar ingezet worden door de eigen leerkracht of intern begeleider. De opbouw gaat van kortdurende thematische opdrachten naar opdrachten die een wat langere spanningsboog vragen. Suggesties voor generalisatie en consolidatie zorgen ervoor dat ook buiten de lessen de verworven vaardigheden beklijven. De bijlagen met werkbladen zijn te kopiëren, te downloaden en via het digibord klassikaal te introduceren.

Wij zijn een groep is een training voor de basisschool om het groepsgevoel positief te stimuleren. De training kan ingezet worden vanaf de middenbouw.

Mirjam Zwaan en Nathalie van Kordelaar, beiden orthopedagoog, werkten hun training uit met verschillende groepen in het basisonderwijs.
 

Zie ook

Kijk voor meer informatie op www.incontexto.nl

Er is nu ook een e-learningcursus beschikbaar bij de training ‘Wij zijn een groep’. Het doel van deze e-learning is om meer inzicht te krijgen in het begeleiden van het groepsproces van een klas. In de cursus wordt ingegaan op de fasen die een klas doorloopt en wat een leerkracht of externe trainer kan doen om ervoor te zorgen dat kinderen zich prettig voelen in de groep. Zie voor meer informatie www.incontexto.nl​
 

Bijlages

Ter ondersteuning van het boek, de opdrachten en training bieden wij nog enkele werkbladen. Klik hier voor de bijlages.
 

Reviews

"Met gevarieerde opdrachten, spel en creativiteit leren kinderen elkaars goede eigenschappen en vaardigheden kennen. Een geschikte training voor een klas waarin gepest wordt, één die na een vakantie is samengevoegd of een klas die uit subgroepjes bestaat en kinderen buitensluit."
- Uit EduCare, september 2012: Wij zijn een groep

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: