Gratis verzending vanaf €20

Einstein en de kunst van... Managen zonder macht

Zeven alternatieven

Anne de Graaf   Klaas Kunst  

ISBN 9789088500657 | 88 pagina's | Paperback | 7e druk, 2023

Omschrijving

Einstein
Voor de auteurs staat Albert Einstein voor: nieuwsgierig, consistent, integer, gewetensvol, aandachtig en altijd persoonlijk. De onderzoeker, die vooral denkt in hypotheses, die hij aandachtig toetst door het stellen van vragen. Vragen en doorvragen, niet ophouden nieuwsgierig te zijn: een belangrijk kenmerk voor leiders en managers, die beogen verbetering te brengen in vaak complexe situaties.

... en de kunst van het zeilen
In 2005 verscheen Einstein en de kunst van het zeilen, een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende. Een lees- en werkboek over leiderschap en management, dat uitnodigt mee te zoeken naar de nieuwe rol van de leider. Het verzoek van veel gebruikers om ‘meer’, krijgt gehoor in de reeks Einstein en de kunst van.... Boeken met dezelfde ambitie, die de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek naadloos volgen.

Managen zonder macht
De boodschap van dit boek is niet dat managen met macht (control of many by a few) per definitie overal en altijd fout zou zijn. Managen zonder macht (the capacity to produce change) blijkt echter een serieuze optie, die de moeite waard is om te onderzoeken. In die zin is dit boek een (onder)zoektocht, die de auteurs graag samen met hun lezers willen aangaan.

Dit boek biedt een aantal theoretische kaders uit de Transactionele Analyse (Eric Berne), Group Relations Theory (Wilfred Bion) en de Systeem- en Communicatietheorie (Paul Watzlawick). Het is echter vooral een handreiking bij de zoektocht naar en de worsteling met de rol van leidinggevende in een snel veranderende omgeving.

Bij het boek hoort extra digitaal materiaal, zie knop Extra materiaal rechts op de webpagina. Met de memberclubcode in het boek kun je een account aanmaken en gratis toegang krijgen. 


Recensie Zorg Primair

In dezelfde serie is verschenen
Einstein en de kunst van leidinggeven met diepgang
Over onderstromen in mens en organisatie

Einstein en de kunst van het zeilen
Een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende

 

Einstein en de kunst van conflictmanagement
Een zoektocht

Einstein en de kunst van coaching
Een gezonde driehoeksrelatie

Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven aan energieke medewerkers

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: