Gratis verzending vanaf €20

Einstein en de kunst van het zeilen

Praktijkboek over leiderschap en communicatie

Anne de Graaf   Klaas Kunst  

ISBN 9789088502071 | 176 pagina's | Paperback | 15e druk, 2022
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Van dit tijdloze managementboek zijn inmiddels ruim 50.000 exemplaren verkocht!

Een man zag eens een vlinder, die bezig was zich uit zijn cocon los te maken om in een prachtige nieuwe gedaante ter wereld te komen. Vol medelijden pakte hij zijn zakmesje en sneed het weefsel voorzichtig los. Toen nam hij het diertje in zijn handen en wierp het hoog in de lucht. Tot zijn verbijstering dwarrelde het hulpeloos wentelwiekend naar de grond, niet in staat om te vliegen. Onbedoeld had hij het diertje beroofd van de levensnoodzakelijke oefeningen om te kunnen vliegen.

Einstein en de kunst van het zeilen neemt je mee op een enerverende zoektocht naar de rol van de leidinggevende. Nieuwsgierige, onderzoekende en uitdagende vragen brengen je op het spoor van het leiderschap van de nieuwe tijd. Diverse denksporen helpen je te ontdekken wat leiderschap voor jou kan zijn. Dat maakt Einstein en de kunst van het zeilen tot een uniek lees- en werkboek.

Einstein...
Op je tocht word je vergezeld door de grote denker Einstein: de personificatie van de vasthoudende onderzoeker en briljante vragensteller. Einstein voert je langs thematische hoofdstromen: wat zijn de centrale vragen rond leiderschap vandaag? Je staat stil voor momenten van reflectie: welke persoonlijke kenmerken maken mij tot een goede leidinggevende? Je ontdekt verschillende perspectieven op het fenomeen leiderschap: wat is voor een leidinggevende van belang om echt notitie van te nemen?

...en de kunst van het zeilen
De vraag is niet hoe je (in het algemeen) een excellent leidinggevende kunt zijn, de vraag is hoe juist jij een excellent leidinggevende kunt zijn. Je persoonlijke kracht en het krachtenveld binnen je organisatie bepalen je mogelijkheden. Je lijkt op de zeiler, die zijn eigen kennis, kunde, vaardigheid en ervaring inzet, maar ook gebruik weet te maken van de elementen in het eco-systeem, zoals weer en wind, eb en vloed.

Dit boek biedt enkele theoretische kaders uit de Transactionele Analyse, Group Relations Theory en de Systeem- en Communicatietheorie. Het is echter vooral een handreiking bij de zoektocht naar en de worsteling met de rol van de leidinggevende in een snel veranderende omgeving.

Aanvullend op het boek is er gratis extra materiaal, klik op de button hier rechts en maak een account aan met de memberclubcode in het boek. 

Van het boek is inmiddels een Engelse, Russische en Roemeense vertaling verschenen.

In dezelfde serie is verschenen:

Einstein en de kunst van leidinggeven met diepgang
Over onderstromen in mens en organisatie

Einstein en de kunst van managen zonder macht
Zeven alternatieven

Einstein en de kunst van conflictmanagement
Een zoektocht

Einstein en de kunst van coaching
Een gezonde driehoeksrelatie

Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven
Aan energieke medewerkers​

 

Recensie

''Dit lees- en werkboek gaat over de rol van leidinggevenden, maar is ook zeer geschikt voor begeleiders in het onderwijs. Het is opgebouwd in ‘hoofdstromen’ (kwaliteiten van een moderne leider), ‘spiegels’ (reflecties op de persoon die je bent), ‘vensters’ (perspectieven op het systeem waarin je werkt) en ‘denksporen’ (voorlopige antwoorden op lastige vragen). Voor begeleiders is ieder hoofdstuk wel relevant, maar één spiegel wil ik graag noemen: ‘‘t Is maar hoe je het bekijkt’. Deze laat zien hoe je naar de wereld om je heen kijkt, hoe overtuigingen over jezelf, anderen en de wereld je waarneming beïnvloeden. Daarbij wordt het uitgangspunt ‘Ik ben OK, jij bent OK’ – uit de Transactionele Analyse – beschreven. Dit helpt mij regelmatig bij lastige gesprekken. Als begeleider werk je samen met leraren, directeuren, ouders en andere begeleiders. In deze overleggen sta je soms lijnrecht tegenover elkaar. Denken vanuit ‘Ik ben OK, jij bent OK’ kan bijdragen aan een constructief overleg en coöperatief werken.''
- Deze recensie is in januari 2024 verschenen in Beter Begeleiden, een uitgave van de LBBO

 

Recensie NBD Biblion

BMC Yacht Group heeft bij deze Einstein-reeks een website met aanvullende informatie ontwikkeld, deze kunt u hier raadplegen.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: