Kinderen leren omgaan met boosheid

door middel van spel

Deborah M. Plummer  

ISBN 9789088502484 | 168 Pagina's | Paperback | 1ste druk 2012

Omschrijving

Boosheid is een normale, menselijke emotie. Sommige kinderen hebben echter moeite om hun gevoelens van boosheid te begrijpen en te beheersen. In dit praktische handboek staat een schat aan bekende en gemakkelijk te leren spelletjes voor kinderen van 5 tot 12 jaar om sociale vaardigheden aan te leren en het helpt volwassenen om de gevoelens van boosheid te begrijpen en te beheersen.
Daarnaast presenteert Kinderen leren omgaan met boosheid de theorie achter de spelletjes in begrijpelijke taal en bevat het een grote variatie aan leuke activiteiten, actief en passief, verbaal en non-verbaal, voor groepen van verschillende groottes. Het spelmateriaal kan ingezet worden als aanvulling op therapeutische benaderingen voor individuele kinderen en groepen. Deborah Plummer biedt ook ideeën hoe de lezer, afhankelijk van zijn behoefte, aangepaste versies kan ontwikkelen.
Kinderen leren omgaan met boosheid is een ideale bron voor leerkrachten, ouders, verzorgers en professionals die bezig zijn om het gevoel van eigenwaarde van kinderen te versterken.
In dezelfde serie verschenen:

image Kinderen zelfrespect leren