Kinderen zelfrespect leren

Door middel van spel

Deborah M. Plummer  

ISBN 9789088502507 | 160 Pagina's | Paperback | 1ste druk 2011

Omschrijving

Onderzoek heeft steeds vaker aangetoond dat zelfs erg jonge kinderen weinig zelfrespect laten zien als in hun levenservaring negatieve eigenschappen de boventoon voeren. In dit praktische handboek staat een schat aan leuke en gemakkelijk te leren spelletjes die zorgvuldig zijn uitgekozen om het zelfrespect van kinderen van 5 tot 12 jaar op te bouwen en vast te houden. De selectie spelletjes weerspiegelt de zeven sleutelelementen van een gezond zelfrespect – zelfkennis, ik en anderen, zelfacceptatie, onafhankelijkheid, zelfexpressie, zelfvertrouwen, zelfbewustzijn – en stimuleert tot nadenken en discussie.

Daarnaast presenteert Kinderen zelfrespect leren de theorie achter de spelletjes in begrijpelijke taal. De spelletjes zijn afwisselend fysiek actief en passief, verbaal en non-verbaal, en daardoor ook geschikt voor kinderen met spraak- en/of taalproblemen of lichamelijke handicaps. Deborah Plummer biedt ook ideeën hoe de lezer, afhankelijk van zijn behoefte, aangepaste versies kan ontwikkelen.

Kinderen zelfrespect leren is een ideale bron voor leerkrachten, ouders, verzorgers en voor professionals die bezig zijn om het zelfrespect van kinderen te versterken.
 

Reviews

"Een zeer praktisch handboek waarin een tachtigtal spelletjes beschreven staan waar ouders, hulpverleners, leerkrachten, opvoeders, enz. mee aan de slag kunnen  met kinderen tussen 5 en 11 jaar. Het is heel handig dat de spelletjes onderverdeeld zijn per doelstelling en dat een aantal andere icoontjes aanduiden wat voor spel het is, en voor wie: leeftijd, tijd, grote of kleine groep, sterk tot weinig verbaal of non-verbaal."
- Uit Tijdschrift voor Welzijnswerk 329 (2013): Kinderen zelfrespect leren door middel van spel


In dezelfde serie verschenen:

image Kinderen leren omgaan met boosheid