Gratis verzending vanaf €20

De kracht van spel

Waar leerkrachten en kinderen elkaar ontmoeten

Annerieke Boland   Jo Van de Weghe   Caroline Vancraeyveldt   Ilse Aerden  

ISBN 9789085600930 | 272 Pagina's | Paperback | 1e druk, 2022

Omschrijving

Jonge kinderen spelen de hele dag door. Dat mag, meer nog: dat moet! Spel is een krachtige context waarin kinderen met ondersteuning van een vaardige begeleider volop groeien. Spelbegeleiding is verkennen, verbinden en verrijken. Samen op pad gaan en leren van elkaar.

De auteurs stellen in dit boek een aantal gerichte vragen over de kracht van spel in onderwijs en educatie: Hoe kun je spel in de klas ten volle waarderen? Wat zijn kwaliteitsvolle leerkracht-kindinteracties die het spel van kinderen verrijken en uitdagen? Hoe verbind je je met de groep via spel? Liggen er dan ook kansen in het spontane spel? En wanneer ontstaat intense betrokkenheid?

Uitgebreid aan bod komen onderwerpen als relatie en gedrag, zelfsturing, taal en rekenen met jonge kinderen en inbreng van kinderen in het thema. Interactie met kinderen is steeds het sleutelwoord.

De kracht van spel biedt achtergrond, inspireert met mooie praktijkvoorbeelden en laat je groeien in spel. Voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, begeleiders, opleiders, vormingswerkers, studenten, opvoeders en iedereen met een passie voor het jonge kind.

Deze uitgave is gebaseerd op onderzoeken waarin leerkrachten en andere begeleiders van peuters en kleuters samen met experts de kracht van spel in hun eigen praktijk hebben onderzocht.

Review

"De kracht van spel is echt een aanrader voor iedereen die met jonge kinderen werkt op bijvoorbeeld de basisschool, voorschoolse opvang en kinderopvang.(...) Het boek De kracht van spel is een prachtig naslagwerk voor leerkrachten en professionals die nieuwsgierig zijn hoe je de kracht van spel kan benutten voor de ontwikkeling van het kind en hoe je bijvoorbeeld spel tijdens het hoekenwerk in de klas verdiept en verrijkt."
- Uit een recensie van Kijk op Ontwikkeling (december 2022).

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: