Gratis verzending vanaf €20

Help... ik voel zo veel! Deel 2

Alarm in je lijf

Carla van Wensen  

ISBN 9789085603207 | Paperback | 1ste druk 2024 | feb/maart 2024

Omschrijving

Met oefeningen om reflexen tot rust te brengen

Soms wordt alles wat er om je heen gebeurt teveel. Dan voel je zoveel. Je kunt het niet meer stoppen. Je kunt er bijvoorbeeld boos van worden, verdrietig of druk. Of je krijgt hoofdpijn, pijn in je oor, of buikpijn.

Kinderen krijgen zeer veel nieuwe informatie en prikkels te verwerken. Heel lang werd gedacht dat vooral het brein van belang was om deze prikkels te filteren, en er goed mee om te gaan. Nu weet men dat het lijf er net zo een belangrijke rol in speelt. Dat is waar dit boek over gaat.

Dit boekje is speciaal geschreven voor overprikkelde, (hoog)gevoelige kinderen van ca-7-11 jaar, betrokken ouders, hulpverleners en onderwijzers. Door middel van verhaaltjes, oefeningen, voorbeelden, tips en vragen ervaren en ontdekken kinderen hoe het voelt als je lijf alarm slaat als prikkels teveel worden, of wanneer de situatie niet veilig voelt. En hoe zij er anders mee om kunnen gaan.

Carla van Wensen heeft een praktijk voor Integrale therapie voor het kind, de jongere en de volwassene. Eerder schreef zij onder andere Prachtig lastig: onbegrepen gedrag en reflexpatronen. Dit boek is een vervolg op Help...ik voel zoveel.

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: