Gratis verzending vanaf €20

Help... ik voel zo veel! Deel 2

Alarm in je lijf

Carla van Wensen  

ISBN 9789085603207 | 96 pagina's | Paperback | 1ste druk 2024

Omschrijving

Met oefeningen om reflexen tot rust te brengen

Soms wordt alles wat er om je heen gebeurt te veel. Dan voel je zoveel; je kunt het niet meer stoppen. Je kunt er bijvoorbeeld boos van worden, verdrietig of druk. Of je krijgt hoofdpijn, oorpijn of buikpijn.

Kinderen krijgen heel veel nieuwe informatie en prikkels te verwerken. Lang werd gedacht dat vooral het brein van belang was om deze prikkels te filteren en er goed mee om te gaan. Inmiddels weten we dat het lijf er net zo’n belangrijke rol in speelt. Daarover gaat dit boek.

Dit boek is speciaal geschreven voor overprikkelde, (hoog)gevoelige kinderen van ca. 7-11 jaar en voor hun ouders, opvoeders, hulpverleners en leerkrachten. Aan de hand van metaforen, verhalen en beweegspelletjes ervaren en ontdekken kinderen hoe het voelt als hun lijf alarm slaat wanneer prikkels te veel worden of ze niet begrijpen wat ze voelen. Waarom ze dan ineens anders gaan doen, zonder dat ze willen dat dit gebeurt. Door de tips en de oefeningen leren zij hoe ze op een andere manier met zo’n situatie om kunnen gaan.

Carla van Wensen heeft een praktijk voor integrale therapie voor het kind, de jongere en de volwassene. Eerder schreef zij onder andere Prachtig lastig: onbegrepen gedrag en reflexpatronen. Dit boek is een vervolg op Help… ik voel zo veel! Deel 1: Prikkels.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: