Gratis verzending vanaf €20

Handboek neurofeedback bij ADHD

Martijn Arns  

ISBN 9789088501074 | 264 pagina's | Hardcover | 1ste druk 2011
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

Neurofeedback is een sterk opkomende behandeling die in Nederland steeds meer toegepast wordt. Recent onderzoek heeft laten zien dat Neurofeedback voor de behandeling van ADHD als een bewezen effectieve behandelmethode gezien kan worden. Dit boek geeft een overzicht van wat ADHD nu precies inhoudt op klinisch, neuropsychologisch, en neurofysiologisch gebied. Verder wordt in dit boek beschreven hoe Neurofeedback als behandelmethode bij ADHD wordt toegepast, alsmede de psychologische inbedding van Neurofeedback in de praktijk. Ook zullen kort de toepassing en resultaten van Neurofeedback bij epilepsie en autisme worden aangestipt. Als u dit boek heeft gelezen, bent u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen van Neurofeedback bij ADHD.

Dit boek is bedoeld voor professionals die zich willen verdiepen in neurofeedback en de toepassing ervan in de praktijk alsmede mensen die zich willen verdiepen in de neurobiologie, neuropsychologie en behandeling van ADHD. Ook is dit boek interessant voor studenten psychologie, geneeskunde en orthopedagogiek.

Aan dit boek, samengesteld door Martijn Arns, hebben een breed team van experts en onderzoekers meegewerkt waaronder: Jan Buitelaar, Else Dahmen, Johan Fekkes, Willem Fonteijn, Berrie Gerrits, Mirjam Kouijzer, Ger Loots, Jan de Moor, Derk Mulder, Peter van Nunen, Ben Reitsma, Sabine de Ridder, Dagmar Timmers, Dorothea Timmers-Huigens en Roland Verment. Het voorwoord is geschreven door Joel Lubar, die in 1976 over de eerste toepassing van Neurofeedback bij ADHD publiceerde.

Het bestellen van een docentexemplaar van deze titel is alleen mogelijk voor docenten in het wetenschappelijk onderwijs
 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video