Gratis verzending vanaf €20

Vol Vertrouwen

Werken met dreumesen en peuters
Geïnspireerd op de visie van Emmi Pikler

Jantine Peters   Jeanine Mulder  

ISBN 9789085601234 | 176 pagina's | Paperback | 1e druk, 2021
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

In Vol Vertrouwen maak je kennis met het inspirerende gedachtegoed van de Hongaarse kinderarts en pedagoog Emmi Pikler. De Piklervisie gaat uit van een respectvolle, persoonlijke benadering van ieder kind. Daarnaast is er respect voor de ‘eigen tijd’ van jonge kinderen, waarin ze vrij kunnen spelen en zelfstandig ontdekken in een uitnodigend voorbereide omgeving. De kracht van dit boek schuilt in de combinatie van praktische theorie met concrete voorbeelden, inspirerende foto’s en nuttige tips. Vanuit vijf herkenbare thema’s maak je stap voor stap kennis met de Piklervisie. Ieder thema sluit af met een serie verwerkingsopdrachten.

De auteurs richten zich met Vol Vertrouwen op pedagogisch medewerkers in de kinderopvang die werken met jonge kinderen (1-4 jaar), maar ook ouders, gastouders en grootouders van een dreumes of peuter kunnen inspiratie opdoen. Jantine Peters en Jeanine Mulder zijn beiden Piklerpedagoog en hebben jarenlange praktijkervaring in de kinderopvang. Zij hebben tevens de gelijknamige training ‘Vol Vertrouwen’ ontwikkeld.

Recensies

‘De auteurs hebben in dit boek de Piklervisie op een verrassende en begrijpelijke manier uitgewerkt voor kinderen van 1-4 jaar, niet alleen over het waaróm, maar vooral ook over het hóe van de Piklervisie. Dit boek biedt handvatten, die jouw werk als pedagogisch medewerker prettig en zinvol maken en het leven voor kinderen overzichtelijk en plezierig.’ 
Sjoukje Borbély-van der Spek 
klinisch kinderpsycholoog en orthopedagoog 
(van 1969-1982 werkzaam in het kindertehuis van Emmi Pikler)

“Het boek is goed bruikbaar voor wie zich wil verdiepen in de Pikler-visie. Niet alleen voor wie al in de kinderopvang werkt, maar ook voor studenten die stage lopen en docenten. Ook voor wie niet op een locatie werkt die de Pikler-visie heeft omarmd, is het een inspirerend boek. Het ondersteunt je om nog beter naar de kinderen, de leefomgeving, de spelmaterialen en spelactiviteiten te kijken. En om bewust te reflecteren op het eigen pedagogische handelen. (…) Je kunt vol vertrouwen met het boek van Jantine en Jeanine in de hand – samen met je collega’s, de pedagogisch coach en je leidinggevende – direct aan de slag met het gedachtegoed van Pikler.”
- Uit een recensie van Kindcentrum.BBMP (nummer 5, 2021). Geschreven door Clarine de Leve. Zij is pedagoge en directeur van E-school.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: