Gratis verzending vanaf €20

Praktijken van normatieve professionalisering

Hans van Ewijk   Prof.dr. Harry Kunneman   Eric van der Vet   Vincent de Waal  

ISBN 9789088504617 | 464 pagina's | Paperback | 2e druk 2015
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Normatieve vragen en morele uitdagingen spelen een steeds grotere rol in professionele organisaties en in het praktische handelen van professionals. Dit boek biedt een dieper begrip van deze vragen en geeft wegen aan om daar in de praktijk creatief en moreel verantwoord mee om te gaan. De theorie en de praktijk van normatieve professionalisering zoals die de afgelopen twintig jaar aan de Universiteit voor Humanistiek is ontwikkeld, zijn daarbij richtinggevend.

Door een groot aantal praktijken van normatieve professionalisering van binnenuit te beschrijven en te analyseren, willen wij professionals, onderzoekers en managers die in hun eigen praktijk met normatieve en morele vragen worstelen ondersteunen, bemoedigen en inspireren. Daarmee geeft dit boek bovendien nieuwe impulsen aan de theorievorming en het onderzoek op dit snelgroeiende gebied.

Met bijdragen van:
M.E. Kanne, E. Grootoonk, Swanny Kremer, Els Bliekendaal, Eric van der Vet, Vincent de Waal, Dineke Smit, Marije Klomp, Ton Bruining, Marion Lommers, Merel Luiches, Gaby Jacobs, Yvonne Leeman, Bart van Rosmalen, Jan Nap, Leonard de Jong, Jan van Ewijk, Johan Melse, Cees Pieters.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: