Gratis verzending vanaf €20

Focus op jeugdcriminaliteit

Inleiding voor de beroepspraktijk

Henk Ferwerda   Anton van Wijk  

ISBN 9789088505089 | 120 pagina's | Paperback | 8e druk, 2021
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Wat is jeugdcriminaliteit? Welke strafbare feiten plegen jongeren en hoe pakken we deze jongeren aan in Nederland?

Focus op jeugdcriminaliteit geeft antwoord op deze en andere vragen over de aard, kenmerken en aanpak van jeugdcriminaliteit in Nederland.
Na een korte inleiding in de criminologische theorieën wordt de overstap gemaakt naar de vraag hoeveel jongeren er in Nederland delicten plegen en welke typen jeugddelinquenten er zijn te onderscheiden. Er wordt aandacht besteed aan hoe de jeugddelinquenten zijn opgegroeid en wat hun motieven zijn om de wet te overtreden. De auteurs behandelen ook de straffen en interventies die er zijn om jeugddelinquentie aan te pakken en de mogelijkheden tot preventie. De besproken thema’s zijn volop geïllustreerd met actuele onderwerpen, praktijkvoorbeelden en casuïstiek waardoor het boek goed leesbaar is.

Door de afwisseling van theorie en casuïstiek is Focus op jeugdcriminaliteit een zeer geschikte inleiding voor de beroepspraktijk. Het is bedoeld voor geïnteresseerden in jeugdcriminaliteit, voor MBO- en HBO-studenten aan sociale, pedagogische, juridische en politieopleidingen en voor alle professionals die in de praktijk in aanraking komen met het fenomeen jeugdcriminaliteit.

Zo reageerden docenten op de vorige uitgave:

‘Het boek geeft een goed overzicht van jeugdcriminaliteit in Nederland. Het leest prettig voor studenten’.

‘Het is een korte weergave van de meest essentiële onderwerpen. Er zijn steeds korte casussen die het voor de student makkelijk maken om praktijk en theorie te koppelen. Er zijn leerdoelen en opdrachten aan de hoofdstukken gekoppeld. Hier kan een docent gebruik van maken en het geeft ook ideeën voor de invulling van een les’.

'Focus op Jeugdcriminaliteit is kort en krachtig en inhoudelijk op orde’.

 

 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: