Gratis verzending vanaf €20

Einstein en de kunst van... leidinggeven met diepgang

Over onderstromen in mens en organisatie

Marian Timmermans   Willem de Vos  

ISBN 9789088502781 | 88 pagina's | Paperback | 3e druk 2020

Omschrijving

Einstein In de serie Einstein en de kunst van … staat Einstein voor nieuwsgierig, onderzoekend, aandachtig, moedig en persoonlijk. Hij is niet bang zich in onbekende werelden te begeven. Hij durft vanzelfsprekendheden los te laten, al is het maar tijdelijk. Zo kan hij openstaan voor wat zich aandient. Die houding is een uitnodiging voor leidinggevenden om te werken met wat er is in het hier en nu. En om vragen te stellen over wat onder de oppervlakte kan spelen.

Vragen onder de oppervlakte
Hoe ga ik om met de angsten in mijn organisatie? Waar hebben we het in onze organisatie liever niet over, terwijl het er wel is? Wat gebeurt er in de onderstroom als iemand niet de plaats krijgt die hij in het systeem verdient? Welke betekenis heeft de tafelschikking die we kiezen? Hoe komt het dat we steeds dezelfde afspraken maken, maar niet nakomen?
Met dit boek willen we leidinggevenden bemoedigen te onderzoeken wat onder de oppervlakte bruist en borrelt. Omdat het ontdekken van de onderstromen in mensen en organisaties je tot een rijkere en vrijere leidinggevende maakt. Het boek is een hulpmiddel om te leren leven met de onzekerheid en onoplosbaarheid die leidinggeven ook met zich mee brengt.


Marian Timmermans is historica, internationaal gecertificeerd transactioneel analist (CTA) en werkt als trainer en coach bij BMC advies en management.

Willem de Vos is theoloog en werkt als trainer, coach, verandermanager en manager primair onderwijs bij BMC advies en management.

Kennismaken met wat onder oppervlakte speelt is beangstigend, boeiend en bevrijdend.
 

BMC Yacht Group heeft bij deze Einstein-reeks een website met aanvullende informatie ontwikkeld, deze kunt u hier raadplegen.

 


In dezelfde serie is verschenen
Einstein en de kunst van het zeilen
Een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende

 

Einstein en de kunst van conflictmanagement
Een zoektocht

 

Einstein en de kunst van coaching
Een gezonde driehoeksrelatie

Einstein en de kunst van managen zonder macht
zeven alternatieven

Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven aan energieke medewerkers
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Management


Gerelateerde video