Gratis verzending vanaf €20

Samen hart werken

Voor team- en organisatieontwikkeling

Wiep Staal  

ISBN 9789085602712 | 152 Pagina's | Paperback | 1e druk, 2023

Omschrijving

Ben jij een ‘hartwerker’? Hartwerkers zijn hard nodig in hedendaagse werksituaties waar wordt samengewerkt. De hedendaagse werksituatie moet flexibel zijn. De toekomst en de dagelijkse praktijk is minder voorspelbaar. Dit komt door onrust in de wereld, crisissen, personeelstekorten, werkdruk en de complexiteit waar organisaties mee kampen. Medewerkers en teams worden gevraagd om hard te werken.

Alleen hard werken, helpt niet om met werkdruk en gestelde werkeisen om te gaan en tevreden personeel te behouden. De weg is samen ‘hart’ werken bij de uitdagingen die de organisatie tegenkomt. Medewerkers die samen hart werken, ervaren meer eenheid, verbinding en werkplezier.
 
Wiep Staal beschrijft het gedrag van hartwerkers, de nieuwe professionals van deze tijd. Hoe gedragen zij zich in teams? Hoe gedreven zijn ze? Wat zijn hun kenmerken, eigenschappen en vaardigheden? Op welke manier leveren zij een bijdrage in de teamontwikkeling? En hoe kunnen zij een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de organisatie?
 
Aan de orde komen de aandachtspunten voor deze organisatieontwikkeling en ze koppelt bestaande theorieën aan samenwerkingsuitdagingen, behoeften van medewerkers en ontplooiingskansen. Daarnaast beschrijft Staal veel teamcoachingstools. Zij introduceert hierbij het ‘Zes E’s’-model. De benodigde zes E’s zijn: Eenheid, Evenwicht, Enthousiasme, Energie, Eerlijkheid en Eigenaarschap. Bij elke E licht zij vier aspecten toe. Hierdoor wordt er ook praktisch met de zes E’s gewerkt.
 
Samen hart werken is geschreven voor de lezer die geïnteresseerd is in de nieuwe professional ‘Hartwerkers’, team- en organisatieontwikkeling. Met het model ‘De zes E’s’ in handen kan teambegeleiding en organisatieverandering worden ingezet of beleid worden gemaakt. Teams en organisaties komen in beweging, zijn wendbaar en versterken samenwerking. Met een warm en open hart.
 
Wiep Staal heeft meer dan zeventig teams gecoacht in de welzijns- en gezondheidszorg en in het onderwijs. Zij is onderwijsmanager, docent, supervisor en (team)coach.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: