Gratis verzending vanaf €20

Samen gesteld

De dynamiek van het stiefgezin

Ietje Heybroek   Boukje Overgaauw  

ISBN 9789088503931 | 184 pagina's | Paperback | 4e compleet herziene druk, 2013
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

Kunt u zich ook zo ergeren aan uw stiefkinderen?
Houdt u meer van uw eigen kinderen dan van uw stiefkinderen?
Vraag het uw stiefkinderen en ze zullen u vertellen dat zij ook meer van hun ouders houden dan van hun stiefouder.
Hele gewone zaken waar veel stiefouders zich voor schamen of niet over durven praten. Over deze zaken en nog veel meer gaat dit boek, geschreven voor Stichting Stiefgezinnen Nederland. Een stichting die zich met vrijwilligers inzet voor stiefgezinnen.

Een stiefgezin is een gezin waarin in ieder geval een ouder kinderen heeft uit een vorige relatie, na echtscheiding of na het overlijden van een vorige partner. Hoewel het een woord uit vroeger tijden lijkt, is een op de tien gezinnen in Nederland een stiefgezin. Het is een totaal andere vorm van samenleven, dan in een traditioneel gezin. De vorming van een stiefgezin lijkt op een fusie tussen twee bedrijven.

Dit boek reikt handvatten aan bij het fuseren, door het geven van inzicht. Er staan zowel persoonlijke ervaringen van stiefouders in als ervaringen van een hulpverlener in de begeleiding van stiefgezinnen.

Het boek is niet alleen bedoeld voor ouders die deel uitmaken van een stiefgezin, maar verschaft ook huisartsen, hulpverleners, advocaten en notarissen inzicht in de problematiek van stiefgezinnen.

Samen gesteld is verschenen in de serie Ouders Online. Voor meer informatie over stiefgezinnen, raadpleeg de site van de Stichting Stiefgezinnen Nederland hier.
 

Zie voor een compleet overzicht van echtscheidingsboeken, de website scheidingsboeken.nl
Op de hoogte blijven van nieuwe echtscheidingstitels? Vul uw mailadres hier in:
 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over dit onderwerp