Gratis verzending vanaf €20

Van woede naar redelijkheid

Emoties, dilemma's en erkenning bij scheiden, nieuwe partner en samengesteld gezin

Corrie Haverkort  

ISBN 9789088508615 | 232 pagina's | Paperback | 2e druk 2022

Omschrijving

Scheiden is een van de meest pijnlijke gebeurtenissen. Er is bijna altijd sprake van verdriet en angst, van pijn en woede. En een sterk gevoel van onrecht. Deze emoties kunnen jarenlang een grote ballast zijn; tot vecht- en conflictscheidingen aan toe. Maar hoe buig je woede en wrok om naar redelijkheid?

Met de komst van een nieuwe partner komen de gespannen verhoudingen nog meer onder druk te staan. Klopt het allemaal wel wat er gebeurt? Is een stiefouder wel gewenst? De verwachtingen en teleurstellingen zijn vaak te diep en de dilemma’s te complex om goed met elkaar om te gaan.

Tijd voor een nieuwe aanpak. Waarom kunnen conflicten niet  stoppen zolang ex-partners, (stief)ouders en (stief)kinderen het gevoel hebben dat het niet eerlijk is? Tijd om de betekenis van emoties te achterhalen. Wat zijn onze mogelijkheden als mens om heftige emoties om te zetten in erkenning en recht doen aan iedereen: de kinderen, de stiefkinderen, de nieuwe partner én de ex-partner?

Van woede naar redelijkheid is geschreven voor mediators, advocaten, (stiefplan)coaches, kindbehartigers, psychologen, pedagogen, therapeuten, rechters en andere professionals. En natuurlijk voor lezers met interesse in of ervaring met scheiding of het samengestelde gezin.

Corrie Haverkort is filosoof, trainer en docent stiefplan-coach.

Aanvullend op dit basiswerk, is er ook het Werkboek van woede naar redelijkheid: voor advocaten en mediators een tweede werkboek voor hulpverleners is nog in de maak.

Recensies

"Een prachtig boek. Een uniek voorbeeld van hoe filosofie in staat is de vinger op de juiste plek te leggen. Met concrete aandacht voor de emoties, verlangens én mogelijkheden van ouders kunnen de problemen voor henzelf en hun kinderen bij een scheiding en de komst van een stiefouder eindelijk echt afnemen." 
- Aleide Hendrikse Voogt, advocaat en mediator

 “Goed boek voor mediators, psychologen, pedagogen, therapeuten, rechters en andere professionals.”
- Uit een recensie van Weliswaar.be, februari-maart 2019, nummer 142.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: