Gratis verzending vanaf €20

Families First

Handleiding voor gezinsmedewerkers

Han Spanjaard   Marianne Haspels  

ISBN 9789085600060 | 232 pagina's | Paperback | 7e druk 2014
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Families First is een vorm van crisishulp. Een gezinsmedewerker Families First biedt gedurende vier tot zes weken hulp aan een gezin om de aanwezige crisis op te lossen en de veiligheid in het gezin te vergroten. Doel is de dreigende uithuisplaatsing van een of meer kinderen te voorkomen. De gezinsmedewerker maakt gebruik van de crisis om de bestaande patronen in het gedrag van de gezinsleden te veranderen.
Het streven van Families First is dat het gezin zelf (weer) greep krijgt op de crisissituatie en de situatie dusdanig verandert dat een minimale veiligheid van de gezinsleden gewaarborgd is.

De handleiding bevat technieken en hulpmiddelen die een gezinsmedewerker kan gebruiken voor gespreksvoering, informatieverzameling en -analyse en het stellen van doelen. Ook beschrijven de auteurs diverse technieken voor het leren van sociale en opvoedingsvaardigheden, conflictbemiddeling, informatieverstrekking, het beïnvloeden van gedachten en gevoelens en netwerkversterking. De technieken worden op concrete wijze beschreven en met voorbeelden toegelicht.

De eerste druk (1996) tot en met de vijfde druk (2002) werden uitgegeven door NIZW.

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: