Van woede naar redelijkheid

Emoties, dilemma's en erkenning
bij scheiden, nieuwe partner en samengesteld gezin

Corrie Haverkort  

ISBN 9789088508615 | Paperback | 1ste druk, 2018 | verschijnt oktober 2018

Omschrijving

Scheiden, zeker wanneer er sprake is van een nieuwe liefde, is een van de meest pijnlijke gebeurtenissen. Er is verdriet, angst, pijn en woede. Emoties en dilemma’s kunnen jarenlang een grote ballast zijn; tot vecht- en conflictscheidingen aan toe. Maar hoe buig je woede, wrok en onrecht om naar redelijkheid?

Met de komst van een nieuwe partner komen de gespannen verhoudingen nog meer onder druk te staan. Klopt het allemaal wel wat er gebeurt? Is een stiefouder wel gewenst? De verwachtingen en teleurstellingen zijn vaak te diep en de vele dilemma´s te complex om goed en redelijk met elkaar om te gaan.

Tijd voor een nieuwe aanpak. Waarbij het gaat om de vraag waarom conflicten niet kunnen stoppen, zolang (stief)ouders en (stief)kinderen het gevoel hebben dat het niet eerlijk is. Tijd om de betekenis van emoties te achterhalen. Wat zijn onze mogelijkheden als mens om heftige emoties om te zetten in redelijkheid? Waarmee het boek ook ingaat op erkenning en recht doen aan iedereen: de kinderen, de stiefkinderen, de nieuwe partner én de ex-partner.

Dit boek is geschreven voor mediators, advocaten, (stiefplan)-coaches, psychologen, pedagogen, therapeuten, rechters en andere professionals. En natuurlijk voor lezers met interesse in of ervaring met scheiding of samengesteld gezin.

Corrie Haverkort trainer, auteur, filosoof en docent stiefplan-coach Popelier opleidingen.

 “Een prachtig boek. Een uniek voorbeeld van hoe filosofie in staat is de vinger op de juiste plek te leggen. Met aandacht voor de emoties, verlangens en mogelijkheden van ouders kunnen de problemen voor henzelf en hun kinderen bij een scheiding en de komst van een stiefouder eindelijk echt afnemen.“ Aleide Hendrikse Voogt, advocaat en mediator