Gratis verzending vanaf €20

Hoe doen andere pleegouders dat?

Inspiratie voor het dagelijks leven

Klaartje de Vletter  

ISBN 9789085601678 | 212 pagina's | Paperback | 2e druk, 2022

Omschrijving

In dit boek delen meer dan honderd pleegouders uit Nederland en België hun ervaringen, ter inspiratie voor andere pleegouders. Hoe gaan zij om met de situaties en uitdagingen die zij tegenkomen? Hoe doen andere pleegouders dat? biedt pleegouders nieuwe perspectieven en verrassende tips die je kunt toepassen in je eigen gezinssituatie.

Klaartje de Vletter is pleegmoeder en houdt van uitdagingen. Haar doel is bereikt als pleegouders zich erkend en geïnspireerd voelen door dit boek.

Recensies

 

''Mijn schoonmoeder heeft het boek gelezen en vond het een feest van herkenning. Onwijs leuk om verhalen van andere ervaringsdeskundigen te lezen. Fijne tips die ze graag had willen weten voordat ze pleegouder werd!''
- Laura, 2023

Niet alleen voor de creatieve, maar juist ook voor de pleegouders die creativiteit van nature minder in hun gereedschapskistje hebben is dit een waardevolle bundeling. Creativiteit is een mooi middel om met kinderen te communiceren.

Marchien Timmer, medewerker Training & Selectie Yorneo pleegzorg

Tijdens het lezen denk ik heel vaak: die moet ik onthouden voor als ik in zo’n situatie zit!

Karin van de Koppel, pleegmoeder

Dit boek geeft richting zonder belerend te zijn. Ik word er heel blij van! Ook van de herkenning die ik erin vind.

Elio Panneman, pleegvader

Ik ben geïnspireerd geraakt door de foto’s  en de teksten in het boek. Ik kan mijn eigen draai aan die werkvormen geven en zo heel concreet dingen toepassen voor de kinderen voor wie ik mag zorgen.

Nienke Smit, pleegmoeder

Deze viel afgelopen week bij ons in de bus. Een prachtig mooi en praktisch toepasbaar boek voor pleegouders. Klaartje de Vletter schrijft vanuit eigen ervaring én vele gesprekken met andere pleegouders. Het bleek dat veel pleegouders denken ‘maar wat te doen’, maar dat het juist deze kwaliteit is van out of the box denken en niet rigide 1 opvoedmethode volgen, die leidt tot ongelofelijk veel creativiteit en opvoeden op maat. Klaartje heeft al deze tips gebundeld in een prachtig boek vol kleur, plaatjes, mooie quotes en vooral veel inspiratie. Opgedeeld in overzichtelijke hoofdstukken met op elke bladzijde 1 idee uitgewerkt, waardoor zoals Klaartje zelf schrijft: het blijft hangen als je het leest bij een kopje thee met rennende kinderen om je heen.
 
Over out of the box gesproken heeft Klaartje ook wat betreft de zoektocht naar passende therapie juist gekeken naar hulpvormen die minder bekend zijn, en waar de pleegouders goede ervaringen mee hebben. Wij zijn erg blij dat Klaartje ons ook wist te vinden voor een bijdrage en Sherborne Samenspel genoemd wordt in dit boek.
 
Een aanrader voor elke pleegouder en professional die met pleegouders werkt!
Hechter!

De inleidinkjes op elke bladzijde zijn een concentraat van heel belangrijke informatie, zonder kort door de bocht of belerend te zijn. Thema’s waar hele artikelen over bestaan weet je steeds in een heel kort zinnetje te beschrijven. Je taal is duidelijk, maar heel respectvol. En ook zo mooi dat elk hoofdstuk standaard wordt afgesloten met die ene wezenlijke pagina over zelfzorg en nog meer hele concrete en bruikbare lees- en kijktips. Het boek bulkt van de fantastische ideeën, die vooral geen dogma’s, adviezen, of regels zijn, maar een inspiratie voor ieders eigen zoektocht…

Chris Thie
Medewerker Nazorg
Adoptievoorzieningen

Vanuit haar eigen ervaringen als pleegmoeder heeft de auteur een honderdtal collega-pleegouders in Nederland en België gepeild over hun ervaringen. Heel concrete situaties en evenveel tips passeren de revue in korte verhaaltjes. De bedoeling is dan ook van elkaar te leren om vervelende situaties te voorkomen dan wel de pijn te reduceren. Een passend eerbetoon geeft de auteur aan de coauteurs die met naam en toenaam worden vermeld als ervaringsdeskundigen. Een prettig ogend boekwerk waar de praktijk van afdruipt.
- Uit een recensie van NBD Biblion, februari 2022

Als eerste wat een prachtig , verzorgd en overzichtelijk boek , en al lezend werd ik steeds enthousiaster. Wat een mooie tips en ideeën kwamen voorbij. Dit is een boek die ik 23 jaar geleden graag had willen hebben als een soort EHVP ( eerste hulp voor pleegouders). Ik heb genoten van het boek en zal het nog regelmatig gebruiken om te kijken " hoe doen andere pleegouders dat "En als tip voor pleegzorgorganisaties ....sla het boek in en geef het als welkomstcadeau aan nieuwe pleeggezinnen . Want hoe fijn is het dat de fijnste tips gewoon op te zoeken zijn .
- Sietske Gezinshuis Pleeggezin van Jan Steen 
‘Wat een fijn en handzaam boek is dit! Vanuit de visie van bewust en verbindend opvoeden, staan alle tips & adviezen in het licht van afstemmen op het kind. Dus, hoe kan je ruimte maken voor dit kind in jouw pleeg(gezin) in plaats van, hoe kan het kind zich aanpassen aan ons (gezin)? Voor kwetsbare kinderen is dit zo cruciaal. Ook de focus op voorspelbaarheid, en tegelijkertijd flexibel blijven, vond ik een waardevol inzicht van dit boek. Voor zowel nieuwe pleegouders als ervaren pleegouders, een boek dat ik kan aanraden!’ 
- Sophia van Splunteren 
Opvoedcoaching - Sprankelend Opvoeden
 
Dit is echt een boek om cadeau te doen aan alle pleegouders! Het staat boordevol tips, soms luchtig maar soms ook heel diepgaand. Bijvoorbeeld over hechting, over alledaagse problemen die je kunt tegenkomen als pleegouder en over emoties. Het is een boek om soms in te bladeren voor inspiratie, maar ook om erbij te pakken als naslagwerk als je iets tegenkomt in de dagelijkse zorgen voor je pleegkind. Kortom: een boek om (van) te houden en om vaak te bekijken!

-Sara van Gezinshuis Amsterdam 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: