Gratis verzending vanaf €20

Sociaal werk doordacht

Judith Metz   Marja Jager-Vreugdenhil   Prof. dr. Jean Pierre Wilken   Toby Witte  

ISBN 9789085600848 | 96 pagina's | Paperback | 1e druk, 2021
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Wat is de professionele identiteit van het sociaal werk? Wat zijn kernwaarden, kernbegrippen en kernelementen? Wat betekent dit voor de beroepsuitoefening, en voor opleiding en professionalisering? Sociaal werk doordacht beschrijft een aantal belangrijke kernelementen van de professionaliteit van het sociaal werk. Zo wordt ingegaan op de missie en het specifieke van het methodisch werken in het sociaal werk. Een aantal belangrijke begrippen wordt uitgewerkt: socioprudentie, sociale reflexiviteit, integraal werken en beleidscontextueel werken. 

  

Sociaal werk doordacht is een initiatief van het landelijk Platform Lectoren Sociaal Werk. Het platform levert hiermee een bijdrage aan het denken over de professionaliteit van het sociaal werk. 

Door het samenbrengen van de binnen diverse lectoraten ontwikkelde perspectieven en kennis, worden de identiteit en kennisbasis van het sociaal werk versterkt.
 

Recensie

''Een verhelderend non-fictieboek over de professionele identiteit, opleiding en beroepsuitoefening van sociaal werk. De auteurs gaan in op de missie van de sociaal werker, specifieke werkmethoden, en werken enkele belangrijke begrippen uit, zoals socioprudentie en sociale reflexiviteit. Feitelijk en to-the-point geschreven. Het boek zal speciaal in het onderwerp geïnteresseerde lezers aanspreken. ''
- Uit een recensie van NBD Biblion, april 2022

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: