Gratis verzending vanaf €20

Alle therapeuten gehad?

Nekpijn, hoofdpijn, rugpijn, whiplash, vermoeidheid, duizeligheid, spierreuma, hyperventilatie

Michiel van Geloven  

ISBN 9789088505140 | 136 pagina's | Paperback

Omschrijving

In de media:


Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben last van gezondheidsklachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. Denk aan nekpijn, hoofdpijn, rugpijn, whiplash, chronische vermoeidheidssyndroom, duizeligheid, spierreuma (fibromyalgie), hyperventilatie of prikkelbare darmsyndroom. Deze (stress)klachten worden ook wel SOLK genoemd: Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. SOLK-patiënten gaan vaak van de ene dokter naar de andere therapeut.

In veel gevallen kan psychosomatische therapie bij deze klachten een echte uitweg bieden. In dit boek maken we kennis met deze therapie en het duurzame resultaat dat hiermee bereikt wordt.

In Alle therapeuten gehad? wordt Kristel gevolgd, een vrouw die een whiplash oploopt met blijvende pijnklachten en uitvalverschijnselen. Kristel krijgt gedurende tien jaar te maken met uiteenlopende behandelingen, die niet duurzaam blijken te zijn. Totdat de huisarts haar doorverwijst naar een psychosomatische therapeut.

Het verhaal van Kristel wordt afgewisseld met korte theoretische analyses, verklaringen en de relatie naar de uiteindelijke oplossing. Tevens wordt een belangrijke rekensom gemaakt: wat heeft het traject haar en de maatschappij gekost.

Dit is een boek dat niet alleen iedereen met SOLK zou moeten lezen, maar zeker ook huisartsen, arbo-artsen en behandelaars. Michiel van Geloven schreef verschillende boeken over actuele thema’s in de gezondheidszorg. Alle therapeuten gehad? kwam tot stand in nauwe samenwerking met professionals uit de zorg.

Hier vindt u betere weergave van de figuren van psychomatische screening (E. Versteeg):
Figuur Box 2.2 (pagina 17 in boek)
Figuur 10.2 (p. 115 in boek)
Figuur 10.3 (p. 118 in boek)


 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: