Gratis verzending vanaf €20

Voor alles een liedje

Zingend de dag door met muziek en spel
Inclusief online toegang tot muziek

Saskia Beverloo   Tineke Vlaming  

ISBN 9789085602255 | 88 pagina's | Paperback | 2e druk, 2022

Omschrijving

Saskia Beverloo en Tineke Vlaming schrijven al heel lang liedjes voor peuters en kleuters. Tineke maakte daarbij veel illustraties. Tijd om deze liedjes op te nemen en ze met Tinekes tekeningen te bundelen in een boek met muzieknotatie en spelbeschrijvingen.

Het is een uitgave die goed van pas komt in de kinderopvang. De 30 liedjes liggen makkelijk in het gehoor en zijn te beluisteren op de bij dit boek gemaakte website www.vooralleseenliedje.nl. Met de spelbeschrijvingen (en muzieknotatie) kunnen pedagogisch medewerkers en studenten kinderopvang er meteen mee aan de slag!

Op de website staan nog meer spelideeën, tips en links naar filmpjes bij sommige liedjes.

Recensies

''Zanginspiratie voor de hele dag vind je in ‘Voor alles een liedje’ van Saskia Beverloo en Tineke Vlaming. Het boek beleeft zijn tweede druk, en is een geweldige bron van goed liedmateriaal voor kinderen van 0 tot 6 jaar bij hun dagelijkse belevenissen en spel.(...)

In ‘Voor alles een liedje’ hebben de auteurs aan álles gedacht. Het is daarmee een praktische bundel, die bij ouders met jonge kinderen of (muziek)professionals in het voorschoolse eigenlijk permanent geopend op tafel moet liggen.''
- Uit een recensie van Vakblad Vroeg, 2022

... "De gezongen liedjes zijn vrolijk, hebben een pakkende melodie en nodigen kinderen uit om mee te doen. Na het herhalen van de liedjes, eventueel ondersteund met gebaren, zullen de meeste kinderen in staat  (om delen van) de liedjes mee te zingen of zinnen af te maken."

Kijk hier voor de volledige recensie.

- Hanneke Koenjer-Berenpas (logopedist - dyslexiespecialist) in het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie (feb. 2021)

 

“De 30 liedjes liggen makkelijk in het gehoor.”
- Uit een recensie De Pyramide, 03 september 2018

"Met de liedjes, spellen en illustraties is dit een bruikbaar boek in verschillende settings. De primaire doelgroep is pedagogisch medewerkers van kindercentra maar ik kan me goed voorstellen dat het voor meer beroepsgroepen een zinvol boek kan zijn. Voor logopedisten die nog niet gewend zijn om veel met liedjes en muziek te werken tijdens de behandelingen of groepslessen is dit een prettig boek om mee te starten, gezien de voorbeelden en ideeën per liedje. Voor ervaren logopedisten kan het een aanvulling zijn op de reeds gebruikte liedjes. (...) Zelf heb ik liedjes uit het boek ingezet op de school voor Speciaal Onderwijs waar ik als logopedist werk. De teksten zijn eenvoudig en kort en daardoor zeer geschikt om tijdens een behandeling of activiteit aan te leren of om een activiteit te begeleiden, bijvoorbeeld handenwassen en opruimen. De liedjes zijn heel handig bij het instuderen. De melodietjes zijn prettig en eenvoudig, wat ze geschikt maakt om de teksten zelf iets aan te passen voor meer variatie. Doordat er notenschrift en akkoorden bij staan zijn ze met een muziekinstrument te begeleiden wat het nog leuker maakt. 
- Iris van der Wal (logopedist) in het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie (nr. 6, sept. 2018)

 

"De arrangementen zijn prachtig en creatief en gespeeld door verschillende muzikanten. (...) Het spel klinkt mooi en de opnames zijn perfect. (...) Saskia Beverloo en Tineke Vlaming hebben jarenlange ervaring op het gebied van muziek met het jonge kind. Veel van de liedjes hebben in de loop van de jaren in De Pyramide gestaan en ook de illustraties zullen de Pyramide-lezers bekend voorkomen. Het boekje en de liedjes vind ik een aanwinst. (…) Duidelijk is dat er hard aan dit liedjes-prentenboek is gewerkt en de professionele aanpak valt op. Het is een mooi, compleet boekje voor een prima prijs."
- Aline Corté (www.muziekopschootdeventer.nl) in De Pyramide (nr. 71-05, nov. 2017)

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: