Gratis verzending vanaf €20

Het speelgoedboek

Eerste hulp bij het kiezen van speelgoed

Marianne de Valck  

ISBN 9789066657120 | 254 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2006
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

Het speelgoedboek is bestemd voor ouders en begeleiders die meer willen weten over het spelen van kinderen in bepaalde leeftijdfasen of in bepaalde omstandigheden. Het boek geeft een overzicht van wat er op het gebied van speelgoed te koop is en waar je op moet letten bij de aanschaf of het gebruik ervan.
Deel 1 gaat in op de interesses van kinderen in een bepaalde leeftijdsfase en de bijpassende speelgoedmogelijkheden. Het tweede deel beschrijft ruim honderd soorten speelgoed op alfabetische volgorde en geeft aan welke waarde het voor de ontwikkeling van een kind zou kunnen hebben. In deel 3 reikt de auteur handvatten aan om de speelsituatie en speelwijze van een kind beter op elkaar af te stemmen en om een verantwoorde keuze te maken uit het overvloedige speelgoedaanbod.

Het speelgoedboek verscheen voor het eerst in 1996. De kenmerken van goed speelgoed blijken in tien jaar bijna niet veranderd te zijn. Voor deze herdruk zijn vooral de technische gegevens geactualiseerd en aanvullende veiligheidscriteria opgenomen.

Marianne de Valck is gespecialiseerd in het geven van informatie over spel en speelgoed vanuit een pedagogische achtergrond. Zij was nauw betrokken bij het oprichten van peuterspeelzalen en oprichtster van de eerste speel-o-theek in Nederland. Van haar hand is ook Speelboek. Eerste hulp bij het leuk houden van spelen.

´... het Speelgoedboek is 254 pagina´s lang een onmisbare eerste hulp bij het kiezen van speelgoed´.
Uit een recensie verschenen in ´Speelgoed & Hobby´, juli/aug. 2006.

 

Artikel Trouw

Artikel Trouw d.d. 5 november 2009

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: