Gratis verzending vanaf €20

Zo worden cliënten burgers

Praktijkboek Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen

Dirk den Hollander   Prof. dr. Jean Pierre Wilken  

ISBN 9789088506024 | 200 pagina's | Paperback | 9e druk 2019
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Klik hier voor de nieuwe herziene editie: Werken in verbinding

 

Dit boek is ook beschikbaar in het Engels:
Supporting Recovery and Inclusion.


Zo worden cliënten burgers beschrijft de uitgangspunten en methodiek van het Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (SRH). Deze methodiek biedt professionals in de geestelijke gezondheidszorg, de maatschappelijke opvang en de verslavingszorg handvatten om cliënten optimale ondersteuning te geven.

Het SRH is bedoeld om mensen te ondersteunen in hun persoonlijk en maatschappelijk herstelproces. Zij is gebaseerd op uitgangspunten van psychosociale rehabilitatie, presentie, herstel en empowerment.

Het boek bevat veel praktijkvoorbeelden en praktische aanwijzingen. Het is uitermate geschikt voor opleiding en training van professionals op mbo- en hbo-niveau.

Recensies:
Recensie Zorg & Welzijn, 3 november 2011
Recensie Psy nr 4, april 2011

Zo worden cliënten burgers beschrijft de uitgangspunten en methodiek van het Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (SRH). Deze methodiek biedt professionals in de geestelijke gezondheidszorg, de maatschappelijke opvang en de verslavingszorg handvatten om cliënten optimale ondersteuning te geven. Het SRH werkt vanuit drie inspiratiebronnen: presentie, herstel en kracht. De professional is op een specifieke manier aanwezig in het leven van zijn cliënt en steunt van daaruit het unieke persoonlijk proces waarin deze weer zelfvertrouwen krijgt, beter leert omgaan met zijn kwetsbaarheid en opnieuw sociale rollen gaat vervullen. De professional herkent en stimuleert het benutten van eigen krachten van de cliënt én van de omgeving. Het boek bevat veel praktijkvoorbeelden en praktische aanwijzingen en is bedoeld voor opleiding en training van professionals op mbo- en hbo-niveau.
NBD Biblion

Van dezelfde auteurs is recentelijk ook verschenen:
image Kleine gids SRH

 

 


 

 

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sociaal Digitaal