Gratis verzending vanaf €20

Emowijzer

Samen praten over wat je voelt

Yvonne C. Franssen  

ISBN 9789088506789 | 44 pagina's | Hardcover | 3e druk, 2022

Omschrijving

Kinderen kunnen niet altijd onder woorden brengen wat ze voelen. Vaak laten kinderen zonder woorden aan opvoeders zien wat er van binnen bij ze speelt. Door hun gedrag, met huilen of boos schreeuwen. Of door stil te zijn.

De Emowijzer is een makkelijk hulpmiddel voor (professionele) opvoeders, psychologen, kindertherapeuten en iedereen die met kinderen werkt om samen met het kind te praten over wat het voelt. Op de Emowijzer staan 16 poppetjes met gezichtjes die voor kinderen herkenbare gevoelsuitdrukkingen hebben. De Emowijzer heeft in het midden een klein schommeltje. In gesprek met het kind zet je je vinger op het schommeltje en wijst met het schommeltje het poppetje aan dat voelt wat jij voelt. Je kind mag daarna ook met het schommeltje aanwijzen wat het voelt.
Het praten over je gevoel wordt hierdoor veel makkelijker. Het kind leert vertellen wat er dwarszit. Het kind leert begrijpen dat het in en uit zijn gevoelens schommelt. Het kind leert begrijpen dat gevoelens bij het leven zelf horen.

De Emowijzer vind je middenin het boek. Het boek geeft op heldere en eenvoudige wijze uitleg aan opvoeders waarom het belangrijk is hun kind te leren zijn gevoelens te begrijpen, te herkennen en erover te praten. Je leest dat gevoelens niet zweverig zijn, maar horen bij alle jongens en meisjes. Dat onder elk gevoel een behoefte verstopt zit. Dat je als je je gevoelens begrijpt, je ze kunt gaan gebruiken als richtingaanwijzers in je leven. Dat je, als je weet wat je voelt, je jezelf kent. Dat je, als je je gevoelens begrijpt, je rustig aan de buitenwereld kunt uitleggen wat je nodig hebt. In plaats van schreeuwend en ‘out of control’. Zo kun je je ontwikkelen tot een gezond en veerkrachtig mens.

De Emowijzer® is voor alle kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar tot en met 12 jaar.

De Emowijzer® is extra geschikt voor verlegen kinderen, hooggevoelige kinderen, kinderen met communicatieve beperking (spraaktaalachterstand; stotteren, ASS) kinderen die pesten of gepest worden, kinderen van gescheiden ouders.

Zie onderstaande video's over de Emowijzer® 

 Yvonne C. Franssen ontwikkelde en schreef de Emowijzer® vanuit haar ervaringen uit de praktijk. Zij is emotiedeskundige, Empowermentcoach, kindercoach, trainer social skills voor kinderen en logopedist.

KIDDO: Praten over hun gevoelens leert kinderen dat ze er mogen zijn 

REVIEW

"Door de Emowijzer kunnen jij en het kind spelenderwijs stilstaan bij gevoelens en leert het kind vertellen over wat er dwars zit en hoe het zich voelt. Interessant thema om op te pakken. Het boek ziet er leuk uit, uitnodigend om mee aan de slag te gaan."
- Uit een recensie van TIB, editie 2023-2.

"Emowijzer: samen praten over wat je voelt” is een nuttig en praktisch handboek voor ouders, leerkrachten en kinderen om emoties te leren herkennen, begrijpen en uiten. Het boekje kan helpen om de communicatie tussen volwassenen en kinderen te verbeteren en bijdragen aan een betere omgang met emoties en gevoelens."
- Uit een recensie van Lijf en Lijn, april 2023.

"Ik had laatst een meisje dat vers uit Turkije op onze school kwam. Zij oogde nogal gefrustreerd. Ik heb de Emowijzer erbij gepakt en haar aan laten wijzen hoe ze zich voelde. Eerst heb ik het voorgedaan. Ik wees naar mezelf en daarna naar mijn emotie. Ze keek me aan, wees naar zichzelf en vervolgens naar de emotie verdrietig. Ik heb haar even plat geknuffeld en daarna was het over. Dit brak het ijs tussen ons."
Een onderwijsassistent. 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: