Gratis verzending vanaf €20

Werkboek Take Action

Set van 5 exemplaren

Marte Roemer  

ISBN 9789088507601 | 40 pagina's | Geniet | 1ste druk, 2018

Omschrijving

Dit werkboek is onderdeel van Take Action, een behandelprogramma op basis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Het behandelprogramma is ontwikkeld om (jong) volwassenen te begeleiden, die vast zijn komen te zitten in een van de vele levensgebieden (financiën, werk, relatie/gezin, gezondheid etc.) en daarin niet uit de worsteling met zichzelf kunnen komen.

Gebruikers van dit werkboek krijgen inzicht in wat er achter deze worsteling schuilgaat. Er worden praktische handvatten aangereikt om vaste patronen waar men door de levensloop in terecht is gekomen bewust te worden. Ineffectieve gedragsstrategieën worden blootgelegd en effectieve gedragsstrategieën worden aangeleerd.

De 6 fasen van het behandelprogramma worden chronologisch doorlopen o.a. doormiddel van ervaringsgerichte huiswerkopdrachten zoals het meebrengen van persoonlijke foto’s en brieven, registratieopdrachten, reflectieverslagen en imaginatie-oefeningen.

Take Action bestaat uit een behandelprogramma geschreven voor de zorgverlener en een werkboek voor de cliënt. Het uiteindelijke doel van het behandelprogramma is tot een fundamentele verandering te komen die blijvend is. Niet slechts symptomen bestrijden, maar een daadwerkelijke verandering in de kern bewerkstelligen waardoor toekomstige situaties anders aangepakt worden.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: