Gratis verzending vanaf €20

Autisme is nog (lang) niet opgelost


Autisme is nog (lang) niet opgelost

Onderbouwde cijfers over in welke mate in Nederland autisme of ASS een rol speelt zijn er niet. Bij kinderen wordt er van uitgegaan dat dit ergens tussen de 2 en 3% ligt, bij volwassenen onder de half procent. Daarmee houden we in Nederland hogere percentages aan dan in omringende landen. Hoe dan ook, het hebben van een vorm van ASS is een drama voor betrokkene en zijn of haar omgeving. 

Vier keer per jaar publiceert SWP het Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme WTA, waarin een wetenschappelijke redactie bijdragen beoordeelt op relevantie. Abonnees kunnen digitaal ruim 10 jaar aan tijdschriften doorzoeken via swptijdschriften.nl. In de eerste editie van dit jaar wordt ingegaan op autisme en anorexia in het juninummer is empathie aan de orde. Naast het tijdschrift is er de paraplu-website autisme.online waarin nieuws, publicaties, verwijzende links en symposia zijn opgenomen.  In samenwerking met de WTA-redactie zijn er jaarlijks enkele autisme symposia over specifieke thema's. 

De uitgeverij biedt voor professionals, ouders en kinderen een waaier aan boektitels waarbij Autisme ontrafelen, Een vreemde wereld (over syndroom van Asperger) en uiteraard Overprikkeling voorkomen opvallen door hun populariteit. 


23-05-2018