Gratis verzending vanaf €20

Wat kun je doen als je kind bang is voor het coronavirus?


Wat kun je doen als je kind bang is voor het coronavirus?

Nederland is tot stilstand gekomen. Het openbare leven ligt grotendeels plat vanwege het coronavirus. Onder andere sportclubs en scholen zijn gesloten tot tenminste 6 april. Door deze besluiten pikken kinderen bewust en onbewust nieuws over het coronavirus op. Hierdoor kunnen zowel kinderen als hun ouders angstig worden. Hoe ga je hiermee om? Het nieuwe boek Angst overwinnen van Nik en Eva Speakman biedt hulp, evenals de boeken die je onderaan dit bericht vindt.

'Zorgen begrijpelijk'
Nik en Eva Speakman behoren tot de bekendste, levensveranderende therapeuten ter wereld. Ze hebben jarenlang intensief onderzoek gedaan naar gedrag en conditionering. “We maken ons allemaal wel eens zorgen over onze gezondheid. Dat is begrijpelijk. Ook piekeren over iemand van wie je houdt met ernstige gezondheidsproblemen is normaal. Het kan zelfs goed zijn om op je gezondheid te letten, want zo worden we aangespoord om gezond te leven”, schrijven de auteurs in Angst overwinnen.

Wat kun je doen?
De woorden ‘het kan zelfs goed zijn om op je gezondheid te letten’ hebben nu extra betekenis, omdat regering oproept om persoonlijk contact te vermijden. Maar wat kun je nu concreet doen als jij of je kind bang is?

Nik en Eva Speakman: “Als je ziektevrees hebt (…) is het belangrijk dat je positief bewijs van het tegendeel zoekt. Google bijvoorbeeld niet op kwalen, maar probeer iemand te googlen die de ziekte waarover je je zorgen maakt heeft overleefd."

Een andere tip is, zo stellen de auteurs in het boek, om een lijst van alle zorgen te maken voor jou of je kind. Hiermee haal je de zorgen uit het hoofd. Het biedt tevens een objectieve kijk erop, omdat je de zorgen van 'buitenaf ziet. 

Over Angst overwinnen 
Angst overwinnen kan helpen met het verminderen van emotionele en fysieke last van leven met angst. Of het nu gaat om vliegangst, spinnenfobie, andere fobieën, sociale angst, paniek aanvallen, ziektevrees, posttraumatische stress of een andere angststoornis; in het boek komen ze allemaal aan bod.

Bestel hier het boek Angst overwinnen (1e druk 2020). Tips nodig over hoe je het beste in gesprek kunt gaan met kinderen? Bekijk dan eens de uitgaven ‘Luister je wel naar mij?’ (Dr. Martine F. Delfos) en Liefdevol communiceren met jonge kinderen  (Jantine Peters orthopedagoog en erkend Gordon-trainer).

Meer interessante boeken voor kinderen en jongeren

   


16-03-2020