Gratis verzending vanaf €20

Wereld eetstoornissendag 2020 | Afwachten is geen optie


Wereld eetstoornissendag 2020 | Afwachten is geen optie

Het is vandaag (2 juni 2020) ‘World Eating Disorder Action Day’, ofwel wereld eetstoornissendag. Op deze dag wordt stilgestaan bij het feit dat een eetstoornis iedereen kan treffen. Ongeacht leeftijd of afkomst. De boodschap van dit jaar is, dat men het zich niet kan veroorloven om te wachten met een behandeling. Hoe eerder iemand geholpen wordt, hoe beter. Om experts en patiënten op weg te helpen, hebben we de onderstaande boekentips opgesteld.

Eetgedrag in balans
Dit boek gaat over het creëren van een gezonde eetomgeving. Hoe stimuleer je kinderen om groenten en fruit te eten? Hoe zorg je dat kinderen niet te veel eten? Hoe motiveer je ouders? Met aansprekende praktijkvoorbeelden en actuele kennis uit de wetenschap maakt de auteur duidelijk hoe een en ander aan te pakken is en wat de achterliggende theorie is. Ieder hoofdstuk eindigt met een samenvatting en reflectievragen waarmee de praktijk nog dichter bij komt.

Dit boek biedt een mooie verbinding tussen theorie en praktijk in een prettig leesbare stijl.

Eetstoornissen van binnenuit belicht
In Eetstoornissen van binnen belicht geven Liesbeth Libbers en Martine Delfos een onderzoek naar Nederlandstalige egodocumenten over eetstoornissen weer. Zo wordt het voor mensen met een eetstoornis, hun familie en hulpverleners mogelijk om in te schatten welk boek voor hen zinvol zou kunnen zijn om te lezen. Op grond van een aantal criteria (zoals aard van de eetstoornis, behandeling, leeftijd van de hoofdpersoon en fase van de eetstoornis), zijn ruim honderd boeken in kaart gebracht, waardoor beoordeling en selectie makkelijker wordt.

Ga de uitdaging aan!
De helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig en slechts één procent eet voldoende groente. Niet vreemd dat zo'n 14 procent van de kinderen overgewicht heeft.

Met Ga de uitdaging aan! werken kinderen in 8 weken tijd op een speelse en uitdagende manier aan een gezondere levensstijl. Het is een ideaal lees-, leer- en doeboek voor kinderen van 7 tot 12 jaar, maar ook een handig hulpmiddel voor ouders, leerkrachten of kinderartsen.

 


02-06-2020