Gratis verzending vanaf €20

De Corona mindfuck


De Corona mindfuck

Corona kwam op de dag dat ik het manuscript naar mijn uitgever stuurde. In een mum van tijd ging de Nederlandse samenleving op slot. Plotseling draaide alles om onze gezondheid en die van onze dierbaren. We kregen te maken met een ruwe verstoring van onze sociale, maatschappelijke en economische omgeving.

De Covid-19 pandemie is een gigantische mindfuck. Een onverwachte gebeurtenis die onze wereld van het ene op het andere moment overhoop haalt.  In mijn boek beschrijf ik mijn ervaring als veranderkundige dat vaak een sterke impuls nodig is, om te reflecteren op ons leven en onze wensen en ambities voor de toekomst. In de drukke waan van de dag verdwijnen deze nogal eens uit beeld.  Een mindfuck is zo’n impuls.

Er is geen beter moment dan nu om te reflecteren op onze manier van doen, de wegen die we bewandelen, of onze wensen en ambities voor de toekomst. Geen betere gelegenheid dan vandaag om te reflecteren op onze persoonlijke vrijheid en de invloed die ons dagelijkse doen en laten hier op heeft. Voordat we een sprint trekken om hals over kop alles weer “zoals voor Corona” te krijgen.


Een column van Jos van der Horst. In aanloop naar 1 september, wanneer zijn boek Onze vrijheid zit in een wurggreep verschijnt, publiceert hij  prikkelende columns. Van der Horst (1956) is een veranderkundige en marketingmanager met een jarenlange ervaring in het publieke domein.

 

1.    Hoera de kogel is door de kerk! ‘Onze vrijheid zit in een wurg greep en daar kunnen we wat aan doen!'

2.    Mag ik even de trotse vader en oom zijn? 

3.    Corona, vertrouwen en autoriteit

4.    Onze vrijheid zit in een wurggreep. 'Vrijheid brokkelt in snel tempo af'

5.    Onze vrijheid zit in een wurggreep | Dit is toch niet jouw business?

Meer weten informatie over Onze vrijheid zit in een wurggreep is te vinden via de link.


30-06-2020