Gratis verzending vanaf €20

NIEUW | Weetnietkunde. Ontspannen omgaan met onzekerheid en ongemak


NIEUW | Weetnietkunde. Ontspannen omgaan met onzekerheid en ongemak

"Het beschrijft goed onderbouwd en met veel humor de problemen van bestuurders en managers bij hun dagelijkse besluiten, de valkuilen, maar ook hoe je vanuit je eigen kwetsbaarheid toch zo goed mogelijk in lastige situaties kunt opereren."
- Drs. Roel Wever, burgemeester van Heerlen.

"Een goudmijn voor leidinggevende, adviseur, trainer en coach. Maar ook iedere professional zal dit boek met vrucht kunnen gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling en groei."
- Dr. Harm Klifman, schrijver van onder andere ‘Cicero leest Covey’.Boekomschrijving

Dit is geen lege dummy over Weetnietkunde. Het is een serieuze, nieuwsgierige ontdekkingstocht over een opvallend onderwerp. De werkelijkheid duwt ons met de neus op feiten die we niet kennen of niet begrijpen. Dat ervaren we in ons werk en privé en het voelt ongemakkelijk. De meeste mensen hebben een hekel aan onzekerheid, ze houden van controle. Maar als je onzekerheid en niet-weten verbeten te lijf gaat, wordt het alleen maar beroerder en soms zelfs overweldigend. 

Onze zoektocht kan helpen, de complexe wereld waarin we leven en werken met meer ontspanning tegemoet te gaan. Het herkennen van mechanismen en patronen waar we in stappen – als individu en als groep of team – is een eerste stap. Vervolgens zoeken en vinden we mogelijkheden, om die reacties te vervangen door een andere kijk. Dat maakt het mogelijk met een open blik in de werkelijkheid te zijn zoals die zich aandient, in plaats van in de werkelijkheid die je graag zou willen. Wij menen dat dit gezond is, voor wie je ook bent en wat je ook doet. Niet weten is een blijvend thema. Dit boek nodigt je uit actief de Weetnietkunde te beoefenen!

Over de auteurs
Marian Timmermans is o.a. internationaal gecertificeerd trainer en supervisor in de TA. Marian doceert ‘TA in organisaties’, onder meer aan de TA academie (waar ze enkele jaren mede-eigenaar was) en aan het Engelse The Berne Institute, waar zij hoofddocent van het MSc programma is.

Willem de Vos werkt als rector/ bestuurder van het Christelijk Lyceum in Veenendaal. Daarvoor was hij 16 jaar lang actief als adviseur, trainer, coach en interim-manager.  

Meteen bestellen. Klik hier! 

Bekijk hier het inkijkexemplaar 


21-09-2021