Gratis verzending vanaf €20

Juf Tine eerste buitenspeelleerkracht van Nederland


Juf Tine eerste buitenspeelleerkracht van Nederland

Juf Tine is verkozen tot eerste ‘Buitenlesleerkracht van het jaar’. De juf van groep 7, van de Buitenveldertse Montessorischool in Amsterdam, werd twee weken geleden winnaar in de provincie Noord-Holland. Sinds deze week mag zij zich ook beste ‘buitenjuf van Nederland’ noemen. 

Een vakjury en kinderjury bepaalden dat Tine Nieboer, een jaar lang de titel van beste buitenjuf van Nederland mag dragen. De volwassen jury roemt haar buitenlessen, waarin veel diepgang zit, ruimte voor bewustzijn en kennismaken met jezelf. De kinderen vinden het kortweg tof dat Tine wekelijks met haar groep naar het Amsterdamse bos gaat.
De bijbehorende bokaal en het geldbedrag van €2000,- voor de aanleg van een buitenlesplek, kreeg Tine op Nationale Buitenlesdag, die op 5 april plaatsvond,  uitgereikt.

Eerste keer
Het is de eerste keer dat op Nationale Buitenlesdag, een initiatief van IVN Natuureducatie en Jantje Beton, de prijs voor buitenlesleerkracht van het jaar bekend wordt gemaakt. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie. Ruim 200 juffen en meesters van basisscholen verspreid over heel het land werden voor de titel genomineerd. IVN en Jantje Beton hopen met de verkiezing ook andere juffen en meesters te inspireren vaker buiten les te geven.

Lees hier meer over de verkiezing. 

Hieronder boekentips om het buitenspelen tof en leerzaam te maken.

Voor meer inspiratie: Download gratis KIDSTUF, thema: Buiten Spelen.

 


07-04-2022