Gratis verzending vanaf €20

Podcastserie | Verbinden en vertrouwen in de zorg. Hoe doe je dat?


Podcastserie | Verbinden en vertrouwen in de zorg. Hoe doe je dat?

Als vervolg op het boek Op je blauwe ogen. Verbinden en Vertrouwen in de zorg is er nu de podcast Op je blauwe ogen. Zorgprofessionals uit diverse werkvelden spreken over het thema verbinden en vertrouwen en geven antwoord op de volgende vraag: Verbinden en vertrouwen in de zorg, hoe doe je dat? Een podcastaflevering duurt circa 30 minuten.


In dit nieuwsbericht achtereenvolgens aandacht voor de auteurs, de podcast en wat collega’s vinden van het boek Op je blauwe ogenHieronder aandacht voor het gelijknamige boek en de eerste vijf podcastafleveringen.

De podcast-serie Op je blauwe ogen 

Aflevering 5. In verbinding in het forensisch kader.

In deze aflevering van de podcastreeks "Op je blauwe ogen" spreekt Cindy Pauwels met Sarah Kuijstermans, medewerker reclassering over hoe je toch in verbinding kan zijn in het forensisch kader.

Beluister hier de aflevering. 

Aflevering 4. Hoe de ander zichzelf mag zijn. 

Marjo Dorrestijn, casemanager bijzondere zorgvragen en deskundige prikkelverwerking, over hoe de ander zichzelf kan en mag zijn.

Beluister hier de aflevering. 

Aflevering 3. Durf te vragen naar waar mensen zélf naar op zoek zijn.

Patrick Smeekens, Praktijkondersteuner GGZ in een huisartsenpraktijk, over hoe durven te vragen naar waar patiënten zelf naar op zoek zijn hem helpt te verbinden en te vertrouwen.

Beluister hier de aflevering.

Aflevering 2. Blijf luisteren juist als het even moeilijk is in het contact!

Met Cindy Pauwels, ambulant begeleider LVB.

Beluister hier de aflevering. 

Aflevering 1. Buiten je comfortzone? Doen!

Met Marieke van der Ploeg, Orthopedagoog generalist.

Beluister hier de aflevering.

Over het boek

Het boek is eigenlijk een bundel. In deze bundel vind je alledaagse ervaringen, gedachten en ideeën over verbinden en vertrouwen in de zorg. Daarbij speelt de manier van kijken, de bril die wordt opgezet wanneer je de ander ziet. Dan maakt het uit of je medewerker bent of je bent degene die zorg of ondersteuning krijgt. Beiden krijgen hier een plaats: medewerkers met verschillende achtergrond en opleiding beschrijven hun persoonlijke ervaringen, hun kwetsbaarheid en hun positieve momenten. Dat geldt ook voor een aantal ‘ervaringsdeskundigen’, hun belang wordt steeds groter in de zorg. Cliënten, de zorgvragers, vertellen elk, zelfs met hun eigen moeder samen, persoonlijke verhalen en de wijze waarop verbinden en vertrouwen bepalend zijn geweest voor het slagen van hulp en zorg.

Zorgbreed

Het thema is zorgbreed, of je nu in de jeugdzorg werkt, als verpleegkundige in de ouderenzorg, behandelaar in de GGZ, of in de zorg aan mensen met een beperking. Deze bundel wil vanuit de praktijkervaring een hart onder de riem zijn en een handvat: het staat bol van tips en aanbevelingen! Dat helpt voor de alledaagse zorg, bij intervisie of supervisie en is een onmisbare bron voor opleiding en training!

 


25-07-2022