Op je blauwe ogen

Verbinden en vertrouwen in de zorg

Jac de Bruijn   Judith Coolen   Marijke Doevendans  

ISBN 9789088509605 | 152 Pagina's | Paperback | 1e druk, 2020

Omschrijving

Het is onmogelijk om het er niet over te hebben: verbinden en vertrouwen in de zorg. We vertrouwen soms blindelings, volstrekt naïef of vanuit noodzaak omdat we ons afhankelijk voelen. Of geloven we gewoon echt dat de ander doet wat beloofd wordt? Verbinden en vertrouwen zijn sleutelwoorden in de zorg. Als ergens, dan daar en juist nu! De tijd waarin een pandemie ons treft.

In deze bundel vind je alledaagse ervaringen, gedachten en ideeën over verbinden en vertrouwen in de zorg. Daarbij speelt de manier van kijken, de bril die wordt opgezet wanneer je de ander ziet. Dan maakt het uit of je medewerker bent of je bent degene die zorg of ondersteuning krijgt. Beiden krijgen hier een plaats: medewerkers met verschillende achtergrond en opleiding beschrijven hun persoonlijke ervaringen, hun kwetsbaarheid en hun positieve momenten. Dat geldt ook voor een aantal ‘ervaringsdeskundigen’, hun belang wordt steeds groter in de zorg. Cliënten, de zorgvragers, vertellen elk, zelfs met hun eigen moeder samen, persoonlijke verhalen en de wijze waarop verbinden en vertrouwen bepalend zijn geweest voor het slagen van hulp en zorg.

Het thema is zorgbreed, of je nu in de jeugdzorg werkt, als verpleegkundige in de ouderenzorg, behandelaar in de GGZ, of in de zorg aan mensen met een beperking. Deze bundel wil vanuit de praktijkervaring een hart onder de riem zijn en een handvat: het staat bol van tips en aanbevelingen! Dat helpt voor de alledaagse zorg, bij intervisie of supervisie en is een onmisbare bron voor opleiding en training!

Reviews

Het nieuwe boek 'Op je ogen' is voor zorgverleners in de gehandicaptenzorg en ggz één en al herkenning. Het leert je dat je niet de enige bent die weleens fouten maakt en waarbij het niet lukt om contact te maken met cliënten. Zo staat het boek voor leerlingen vol met voorbeelden van de nodige zelfreflectie. Ervaringsdeskundigen en medewerkers met verschillende achtergrond en opleiding beschrijven hun persoonlijke ervaringen, hun kwetsbaarheid en hun positieve momenten. Aan de hand van hun leermomenten leer je bewuster te kijken naar hoe je je verbindt met cliënten en hun vertrouwen wint. Zo ontdek je hoe de zorg beter kan.”
- Uit een recensie van Klik, vakblad voor de verstandelijke gehandicaptenzorg (nummer 8 2020)