Gratis verzending vanaf €20

Vertrouwen in ieder kind | Oplossingsgerichte verhalen en werkvormen voor in de klas


Vertrouwen in ieder kind | Oplossingsgerichte verhalen en werkvormen voor in de klas

Nu verkrijgbaar als e-book | De negen verhalen in Vertrouwen in ieder kind volgen de belevenissen van Mevrouw Olifant en Professor Aap. Zij proberen de inwoners van het bos te helpen bij het oplossen van de problemen waar ze tegenaan lopen, problemen die vragen om een verandering. Beiden hebben de beste bedoelingen. Professor Aap helpt de inwoners van het bos volgens de traditionele of de probleem-georiënteerde methode. Mevrouw Olifant hanteert de Oplossingsgerichte methode.

"Gisteren het boek 'Vertrouwen in ieder kind' besteld en vandaag in 1 ruk uitgelezen. Wat een helder en vooral praktisch boek is dit! En direct in te zetten in de klas of in de coachingspraktijk."

Oplossingsgericht Werken
De eerste drie verhalen beschrijven een aantal aannames over verandering en leren; de volgende drie laten zien hoe Oplossingsgericht Werken ingezet kan worden om zelfgestuurd leren in de klas te faciliteren. De laatste drie verhalen beschrijven een aantal Oplossingsgerichte strategieën die ingezet kunnen worden om gedrag in de klas te veranderen en de sfeer te verbeteren.

Suggesties voor in de klas
Na ieder verhaal volgen suggesties voor zelfreflectie, creatieve verwerkingsactiviteiten voor in de klas en casussen. Doel van dit boek is om leerkrachten kennis te laten maken met verschillende oplossingsgerichte strategieën en suggesties om die door eigen toevoegingen persoonlijker en daarmee effectiever te maken.

Vertrouwen in ieder kind is een uitnodigend boek met direct toepasbaar 'gereedschap' voor de leerkracht en de leerling. Het oplossingsgericht werken is een wetenschappelijk verantwoorde methode, uitstekend geschikt voor toepassing op school.

Lees meer & bestel Vertrouwen in ieder kind!

Over de auteurs

Ella de Jong ziet ‘het oplossingsgericht werken in de schijnwerpers zetten’ als haar missie. Als trainer, coach, kindercounselor en leerkracht (Master Ecologische Pedagogiek) voegt zij creativiteit en oplossingsgericht werken samen. 

Paolo Terni gebruikt al meer dan 10 jaar de oplossingsgerichte methode voor het coachen van directeuren en bestuurders. 

Lees meer & bestel Vertrouwen in ieder kind


31-10-2022