Gratis verzending vanaf €20

Koningin Máxima ontvangt exemplaar van ‘Austerlitz doet het zelf’


Koningin Máxima ontvangt exemplaar van ‘Austerlitz doet het zelf’

Koningin Máxima heeft uit handen van Charles Laurey het boek Austerlitz doet het zelf, hoe een dorp zijn zorg regelde ontvangen. De voorzitter van Austerlitz Zorgt overhandigde vorige week een exemplaar aan Máxima tijdens een bijeenkomst in Austerlitz. ​Het thema van deze bijeenkomst was passende zorg en de samenwerking tussen formele en informele zorg. Het initiatief kwam van Nederland Zorgt Voor Elkaar en het Zorginstituut Nederland.


Austerlitz Zorgt is zo’n informele zorgorganisatie en is bekend als een van de aansprekende voorbeelden. Op de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van andere initiatieven en van formele zorginstanties, zoals ziekenhuizen en zorginstellingen. De Koningin toonde veel belangstelling voor de verhalen en ervaringen van mensen, die in de praktijk van alledag werken aan een betere, zorgzame samenleving. Lees hier meer over het bezoek van Maxima

Het boek
Recent verscheen Austerlitz doet het zelf. Dit boek gaat over een eigenwijs dorp dat zelf zijn meergeneratiegebouw met school, dorpshuis, starters- en zorgwoningen én zijn zorg- en welzijnsvoorzieningen regelde. Dit in de vorm van de zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt, het Hart van Austerlitz en de woonstichting NuVoorStraks. Het is een succesverhaal, maar ook een succesverhaal kent zijn moeilijke momenten. Ook daarover gaat dit boek.   

Lees meer & bestel hier direct Austerlitz doet het zelf

Foto: Charles Laurey, de huidige voorzitter van Austerlitz Zorgt biedt het boek 'Austerlitz doet het zelf, hoe een dorp zijn zorg regelde' aan Koningin Máxima. Fotograaf:  Mark Sassen.


30-05-2023