Gratis verzending vanaf €20

Internationale Vrouwendag | Lifehacks voor vrouwen met autisme deel 2


Internationale Vrouwendag | Lifehacks voor vrouwen met autisme deel 2

Vandaag is het Internationale Vrouwendag met als thema Eén wereld, duizend vrouwen. Het gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland maar vanuit verschillende culturen.

Vandaag lanceren wij ook het boek Lifehacks voor vrouwen met autisme deel 2

Dit boek is onderdeel van een tweeluik. Het behandelt verschillende aspecten van het leven van vrouwen met autisme. Beide delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen en omvatten een breed scala aan onderwerpen, waarover autistische vrouwen hebben aangegeven graag te willen lezen: van jong tot oud, studeren tot werken, seksualiteit tot genderidentiteit, alleenstaand tot moeder zijn, menstruatie tot menopauze, plannen tot afwassen, gezondheid tot ziekte, enzovoort.

Over het boek

In elk hoofdstuk staat een illustratief verhaal over een vrouw met autisme, wordt uitgelegd wat de impact van autisme is met betrekking tot dit onderwerp, en worden tips (lifehacks) geboden aan vrouwen, hun naasten en andere betrokkenen. Ook voor hulpverleners kan het een waardevol naslagwerk zijn in de begeleiding en behandeling.

Lifehacks voor vrouwen met autisme combineert op unieke wijze professionele kennis, wetenschappelijke kennis én ervaringskennis. Meer dan de helft van de auteurs heeft zelf autisme. De redactie wordt gevormd door vier bestuursleden van het Female Autism Network of The Netherlands (FANN), die allen werkzaam zijn als psycholoog in het autismeveld.

Lees meer & bestel! 

 Eerder verschenen titels van de auteurs

  


08-03-2024