Gratis verzending vanaf €20

Vertrouwen in ieder kind

Oplossingsgerichte verhalen en werkvormen voor in de klas

Ella de Jong   Paolo Terni  

| E-ISBN 9789461540553 | 96 pagina's | E-book | 2022
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

De negen verhalen in dit boek volgen de belevenissen van Mevrouw Olifant en Professor Aap. Zij proberen de inwoners van het bos te helpen bij het oplossen van de problemen waar ze tegenaan lopen, problemen die vragen om een verandering. Beiden hebben de beste bedoelingen. Professor Aap helpt de inwoners van het bos volgens de traditionele of wel de probleem-georiënteerde methode. Mevrouw Olifant hanteert de Oplossingsgerichte methode.

De eerste drie verhalen beschrijven een aantal aannames over verandering en leren; de volgende drie laten zien hoe Oplossingsgericht Werken ingezet kan worden om zelfgestuurd leren in de klas te faciliteren. De laatste drie verhalen beschrijven een aantal Oplossingsgerichte strategieën die ingezet kunnen worden om gedrag in de klas te veranderen en de sfeer te verbeteren.

Na ieder verhaal volgen suggesties voor zelfreflectie, creatieve verwerkingsactiviteiten voor in de klas en casussen. Doel van dit boek is om leerkrachten kennis te laten maken met verschillende oplossingsgerichte strategieën en suggesties om die door eigen toevoegingen persoonlijker en daarmee effectiever te maken.

Vertrouwen in ieder kind is een uitnodigend boek met direct toepasbaar 'gereedschap' voor de leerkracht en de leerling. Het oplossingsgericht werken is een wetenschappelijk verantwoorde methode, uitstekend geschikt voor toepassing op school.

Ella de Jong ziet ‘het oplossingsgericht werken in de schijnwerpers zetten’ als haar missie. Als trainer, coach, kindercounselor en leerkracht (Master Ecologische Pedagogiek) voegt zij creativiteit en oplossingsgericht werken samen. Haar trainingen, workshops, presentaties en teksten ademen haar overtuiging uit: Help kinderen door te wijzen naar het goede en door te vertrouwen in hun unieke mogelijkheden. Het biedt optimale voorwaarden voor ontwikkeling.

Paolo Terni gebruikt al meer dan 10 jaar de oplossingsgerichte methode voor het coachen van directeuren en bestuurders. Reeds 7 jaar traint hij andere coaches als lid van de Solutionsurfers Faculty. Afgestudeerd als Master of Applied Positive Psychology - Universiteit van Pennsylvania, werkt hij als consultant onderzoek voor de California State University - Sacramento. Vol toewijding richt hij zich op het gebruik van Positieve Educatie om alles wat goed is in leerlingen te voeden en te bemoedigen.

Marijke Teeuwissen: "Gisteren het boek 'Vertrouwen in ieder kind' besteld en vandaag in 1 ruk uitgelezen. Wat een helder en vooral praktisch boek is dit! En direct in te zetten in de klas of in de coachingspraktijk."

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: