Gratis verzending vanaf €20

Therapeutenhandleiding ADD

ADD Psycho-educatiegroep (8-12 jaar)

Tirtsa Ehrlich   Jacqueline Hilbers  

ISBN 9789088509919 | 74 pagina's | Paperback | 2e herziene druk 2022

Omschrijving

Deze handleiding vervangt: 

Therapeutenhandleiding ADD (1e druk 2013)

Therapeuten werkzaam in een instelling of eigen praktijk binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie kunnen met dit draaiboek een groepstraining opzetten voor kinderen met ADHD van het overwegend onoplettende beeld aangeduid als ADD.
Bij de training hoort het Werkboek ADD-groep en het verhalende kinderboek ADDaisy voor meisjes en ADDavid voor jongens. Deelnemers aan de groep horen deze boeken aan te schaffen en mee te nemen naar elke bijeenkomst.

In het draaiboek voor de groepstraining is iedere stap uitvoerig en volledig beschreven en bevat voorbeelden van ouderbrieven en -uitleg, vragenlijsten, diploma, diverse kaartjes en ophangposters die te downloaden zijn voor gebruik in de groep. Klik voor de downloads op de button Extra materiaal, rechts op deze pagina, en voer de code in van pagina 4 in het boek.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van elke 1,5 uur voor maximaal 7 kinderen, van 8 tot 12 jaar en wordt gegeven door twee trainers.
Doel van de bijeenkomsten is de kennis over ADD van de kinderen te vergroten (psycho-educatie). Een ander belangrijk aspect is het kunnen delen van hun ervaringen met andere kinderen. Er wordt geoefend met positief denken en gewerkt met zowel een individueel als groepsbeloningssysteem.

Erratum:

Helaas is er in de laatste fase een hinderlijke fout opgetreden in de bijlagen van het boek. De pagina's 44 en 45 horen na 41 te staan. In de download-versie van de bijlagen is de volgorde aangepast. 

 

boekbespreking Therapeutenhandleiding ADD + Werkboek ADD op boeketje-onderwijs.skynetblogs.be

 

ADD Lied

Er is een speciaal ADD Lied gemaakt dat te beluisteren (en mee te zingen) is via YouTubeSpotify, Deezer, iTunes & Apple Music

Tekst, muziek, zang: Hannah Borst

Arrangement, muziekproductie, opnames: Michiel Mensingh.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: