Gratis verzending vanaf €20

Werkboek Kinderen uit de Knel

Voor ouders

Jeroen Wierstra   Erik van der Elst   Justine van Lawick   Margreet Visser  

ISBN 9789088508660 | E-ISBN 9789088509148 | 120 pagina's | Paperback | 2e druk, 2022
E-book:
Amazon Kobo

Omschrijving

Kinderen uit de Knel is een behandelprogramma voor gescheiden ouders die verstrikt zijn geraakt in destructieve, conflictueuze patronen. Samen met deze ouders, hun kinderen en naasten wordt geprobeerd een weg te vinden uit een zich herhalende en alsmaar voortdurende strijd. Het zwaartepunt van het programma ligt bij de ouders. Het is aan hen om in beweging te komen om de situatie waarin hun kinderen opgroeien te verbeteren.

Dit werkboek is bedoeld als een ondersteuning voor ouders die in een scheiding liggen, en hun sociale netwerk. De opdrachten dagen ouders uit tot zelfreflectie en om door de ogen van hun kind naar zichzelf en hun eigen situatie te kijken. Hoe kunnen zij dingen anders doen? Het is belangrijk om ook mensen uit het eigen netwerk in te schakelen. Deze mensen kunnen helpen om de strijd te verminderen en de communicatie te verbeteren.

Werkboek Kinderen uit de Knel, voor ouders slaat een brug tussen de therapiesessies en het dagelijks leven, tussen ouders en hun sociale netwerk. Ook komen er meerdere kinderen en enkele bekende Nederlanders aan het woord die zelf zijn opgegroeid tussen strijdende ouders. Zij geven de lezer graag hun gedachten en suggesties mee.

Jeroen Wierstra, Erik van der Elst, Justine van Lawick en Margreet Visser zijn actief betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van Kinderen uit de Knel.

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: